• In de spotlight

Met de start van dit schooljaar is het bestuursbureau een collega rijker. Saskia van Caem is gestart als Coördinator ASKO-school. Wat gaat deze collega, die al dertig (!) jaar bij ASKO werkt, precies doen bij het bestuursbureau? En wat maakt dat ze nog steeds bij ASKO werkt?

Een nieuwe uitdaging! Wat ga je doen als Coördinator ASKO-school?
Ik ben verantwoordelijk voor het succes van ASKO-school als (toekomstig) kenniscentrum en aanjager van samen opleiden, ontwikkelen, professionaliseren en onderzoeken. Ik ga me dus bezig houden met wat er geleerd wordt, onderzocht wordt, samengewerkt wordt en dat ga ik in verbinding brengen met elkaar. Het aanbod van de opleidingen moet aansluiten op de strategische koers van het bestuur en zeker ook op thema’s die op scholen leven. Mijn rol is dus echt verbinden, ervoor zorgen dat we ons allemaal volop blijven professionaliseren.

Dertig jaar bij ASKO, wat maakt dat je hier zolang werkt?
Bij ASKO is er ruimte voor vernieuwing. Scholen kunnen autonoom opereren. In elke organisatie is wel wat, maar deze organisatie heeft me veel vrijheid gegeven zodat ik altijd weer nieuwe uitdagingen kon vinden. Ook de vrijwillige mobiliteit spreekt mij aan. Ik heb inmiddels zoveel verschillende dingen gedaan binnen ASKO. Ik ben na de PABO begonnen als leerkracht van groep 5. In de jaren die volgden werd ik bouwcoördinator, IB’er, adjunct-directeur, schoolopleider, directeur en nu coördinator ASKO-school.

Ga je de school niet enorm missen?
Ik blijf voorlopig als directeur op de Admiraal de Ruyterschool werken. Ik werk Bart Joosse, de nieuwe directeur, in, dus twee dagen per week ben ik nog op school te vinden. De andere drie dagen ben ik werkzaam op het bestuursbureau.

Veel succes en plezier in deze nieuwe rol Saskia!

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin