• Nieuws

Montessorischool de Regenboog is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het maakonderwijs. Zij hebben de afgelopen twee jaar samengewerkt met de OBA in Maakplaats021.

 

Verschillende leerkrachten zijn geïnspireerd geraakt door deelname aan het Teacher Maker Camp in het 'fablab' bovenin De Waag. Groepen hebben meegedaan aan pilots zoals het Smart Kids Lab, waar kinderen met zelfgemaakte meetinstrumenten hun leefomgeving in kaart konden brengen. Op de Regenboog worden structureel maakdagen georganiseerd met maken en ontwerpen als middel voor verschillende doelen: samenwerking bevorderen , omgaan met frustratie, woordenschat uitbreiding, het maken van een werkstuk over een Davinci thema…en nog meer.

 

Visie op maakonderwijs

De visie op maakonderwijs wordt steeds breder omdat we zien en merken dat de kinderen in een flow komen als ze bezig zijn met maken en werken met hoofd én handen met behulp van laserprinter, lasersnijder, lijmpistolen, figuurzagen, soldeerbouten en microbits zowel op school als in de Maakplaats021 in de bibliotheek van Reigerbos. Ook andere bibliotheken in de stad hebben Maakplaatsen of gaan die nog inrichten. Op de ASKO studiedag is een workshop gegeven over maakonderwijs, zodat meer leerlingen van onze scholen kunnen meedoen.

Presentatie leerlingen de Regenboog in Pakhuis de Zwijger

Shai, Shamarya, Jayra, Monira, Veronique, Sierra en Amirah, leerlingen van de bovenbouw van montessorischool De Regenboog hebben op 6 mei in Pakhuis de Zwijger enthousiast verslag gedaan van hun ervaringen op het gebied van maken tijdens de viering van het 2-jarig bestaan van de Maakplaats 021. Iedereen was onder de indruk van hun verhaal. Deze meiden gaan het in de toekomst zeker maken!

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin