• Nieuws

Vorige week deelden we dat basisschool 't Koggeschip bezoek uit Turkije kreeg. Brede school Fiep Westendorp ontving bezoek uit Zuid-Korea. De Zuid-Koreaanse delegatie van de Gyeonggi Province Office of Education was benieuwd naar de familieschool. De directeur van de Fiep, de familieschoolcoördinator, brugfunctionaris en een Ib-er hebben een presentatie gegeven. Leerlingen uit groep 8 gaven een rondleiding.

"Interessant was te horen hoe de Zuid Koreaanse scholen omgaan met grensoverschrijdend gedrag: op elke school is een counselor aanwezig die het kind buiten de klas opvangt en direct een training van 3 dagen regelt voor kind en ouders. Andersom vonden de Koreanen het opvallend hoe wij proberen de ouders bij de school te betrekken en dat dat ook deels heel goed lukt.

In Zuid Korea zijn ouders erg prestatiegericht. Ouders zijn veeleisend naar scholen toe en worden daarom liever op afstand gehouden, zo kregen wij de indruk. Bovendien bestaat parttime werk daar niet, waardoor ouderbetrokkenheid en ouderhulp niet te regelen is."

Lees meer over ASKO Familieschool

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin