• In de spotlight

Na 20 jaar op de Plesmanschool in Badhoevedorp gewerkt te hebben, werkt Marion de Wit sinds dit schooljaar in de ASKO Talentenpool. Ze kocht er speciaal een motor voor!

Ik werkte als leerkracht in de bovenbouw en woonde dichtbij de Plesmanschool. Ik heb daar een fantastische tijd gehad, een warm bad, een superschool. Toen er een aantal collega’s vertrokken en ik er al twintig jaar werkte wilde ik wat anders. Inmiddels heb ik een kleine invalbaan op een basisschool in Zaandam én werk ik twee dagen per week in de Talentenpool. Het leuke van het werken in de Talentenpool vind ik dat je niet altijd weet wat je te wachten staat. Of je nou bij nul moet beginnen of alles ligt klaar, je draait een groep. Hoofddoel is dat de leerkracht die afwezig is de volgende dag zijn of haar werk weer op kan pakken.

Waar ligt voor jou de uitdaging?
Ik wil kijken waar mijn rek zit. Een groep kinderen voor mijn neus en denken: wat zit erin, hoe krijg ik ze enthousiast, hoelang duurt het voordat ik krediet heb, wat heb ik te bieden, hoe maak ik het voor deze groep een prettige dag.

Waar moet een Talentenpooler volgens jou aan voldoen?
Om te werken in de Talentenpool moet je flexibel zijn, snel kunnen schakelen en kunnen roeien met de riemen die je hebt. Ik vind het heel fijn om een klas te vervangen en te proberen de continuïteit (voor de school) te waarborgen zodat de afwezige leerkracht de volgende dag gewoon de draad weer kan oppakken. Er gebeurt wat er normaal ook gebeuren moet en de sfeer in de groep blijft pedagogisch goed en veilig. Daar haal ik voldoening uit. Het werken in de pool is niet voor iedereen weggelegd. Ik eis niks, ga niet miepen als er geen weektaak ligt, ik denk redelijk snel in oplossingen. Is er iets niet, dan lever ik het zelf aan.

Elke Talentenpooler heeft sinds kort een werklaptop. Ben je daar blij mee?
Ja, dat heeft zeker een meerwaarde. Op de dagen dat ik niet op een school werk kan ik vanuit huis overal bij, zoals bij mijn mail en in Gynzy. Ik kan me zo goed voorbereiden en dat doe ik dan ook. ASKO is een goede werkgever. In de 20 jaar dat ik er werk is alles goed geregeld. Zwangerschapsverlof, ouderschapsverlof, ASKO is flexibel.

Op welke scholen werkte je als Talentenpooler al?
In verband met een zwangerschapsverlof werkte ik op de Willibrordschool, later dit jaar heb ik op deze school ook een ouderschapsverlof helpen vervangen. Ik heb een periode op de donderdagen bij de Huibersschool in groep 8 gewerkt. Meerdere scholen van de Asko heb ik tussendoor mogen bezoeken, wat het werk afwisselend maakt. In het laatste stukje naar de zomervakantie toe ben ik even drie dagen aan het werk voor de Plesmanschool en de Mijlpaal.

Ik wil graag overal naartoe en heb speciaal een motor gekocht zodat ik geen parkeerproblemen heb en overal op tijd kan zijn. Ik heb bijna de neiging om een bingokaart op de koelkast te hangen!

De bingokaart met daarop de namen van al onze scholen is inmiddels in bezit van Marion!

Meer weten over de Talentenpool? 

Kijk voor meer informatie over de Talentenpool eens bij de Veelgestelde vragen of neem contact op met Astrid & Astrid via a.ter.meulen@askoscholen.nl /020-3013885 of a.hoeksma@askoscholen.nl /020-3013881. 

Werken in de Talentenpool

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin