• Verdieping

Vorige week vond de zevende Onderwijstafel plaats in de vorm van een webinar. Het thema was werkgeluk en vitaliteit. De centrale vraag was: "Wat kun jij zelf doen en wat kan een organisatie doen?” Het webinar werd georganiseerd door Foekje Beckers, vitaliteits-en verzuim specialist en Susan Rijpkema, werkgelukdeskundige. 

'Wat heb je nodig?'

Aan de hand van sheets werd er gesproken over jobcraften, vitaliteitsvaatjes, de Ikigai, het belang van een goede werk-privé balans, over de verschillen tussen generaties en culturen en werken vanuit je talenten. Ook aan de orde kwamen vragen als: 'Welke stofjes maak je aan om je gelukkig te voelen?'en  'Wat is er nodig om in een goede 'flow' te werken?'. 

De rode draad in het verhaal: mensen die werk doen waar ze goed in zijn en blij van worden, willen langer blijven.

Werkgeluk bij ASKO

Om gelukkig te werken is het belangrijk dat er een goede balans is tussen dat wat je aankan en dat waar je goed in bent. Hoe beter je je eigen talenten kent en die van je collega’s, hoe beter je afspraken kan maken over een fijne taakverdeling zodat iedereen optimaal kan doen waar hij energie van krijgt.

Vitaliteit bij ASKO

Om vitaal en gezond te werken is het belangrijk dat meerdere zaken in balans zijn, zoals voldoende slaap, gezonde voeding, ontspanning. Hoe vol zijn deze vitaliteitsvaatjes bij jou?

Focus en regie

Door te focussen op wat goed gaat, waar iedere medewerker goed in is en energie van krijgt kun je elkaar versterken. ASKO scholen biedt hier mogelijkheden in door talentgericht te kijken naar mensen die er komen werken of die er al werken.

Onderdeel worden van ASKO

Benieuwd wat wij jou te bieden hebben? Stuur een open sollicitatie naar solliciteren@askoscholen.nl en ga het gesprek met ons aan. En bekijk onze openstaande vacatures. 

Bekijk het vacature aanbod

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin