• Verdieping

Vrijwel elke maand vindt er een 1,5 à 2 uur durende 'Onderwijstafel' plaats, passend bij onze onderzoekende cultuur. Tijdens een Onderwijstafel laten we ons inspireren rondom een thema en bespreken we de relevantie van het thema voor het nieuwe Koersplan. De thema’s die we gekozen hebben bouwen voort op de hoofdthema’s van ons jaarplan en de thema’s uit de huidige koers.

Onderwijstafel Familieschool
Op 3 maart vond de tweede onderwijstafel plaats op de Lukassschool, in het kader van de familieschool. We werden ontvangen door directeur Sebastiaan van Huet, Assia Mouhouti (adjunct) en Rosien Schipper (Projectleider Amsterdamse Familie School). Moeders van de school verzorgden een tafel vol hapjes. Na al het lekkers werden we meegenomen in de start van de familieschool, de uitgangspunten en de succesfactoren. Wat de aanwezigen vooral opviel en aansprak was de grondige analyse van de populatie van de school, de regievoering op focuspunten en de prachtige vormgeving van alles wat in school gebeurt.

In drie groepen hebben we vervolgens nagedacht wat vanuit de Familieschool belangrijk is voor de eigen school, voor de ASKO en voor het Koersplan. Deze punten worden nader uitgewerkt. We sloten de bijeenkomst af met een heerlijke op school bereide maaltijd in het familieservicepunt. 

Over de Onderwijstafels

In mei vindt er een Onderwijstafel plaats over wereldburgerschap en in juni komt de taalvriendelijke school aan bod. Aanwezigheid bij de Onderwijstafels is vrijwillig en staat open voor iedereen binnen de ASKO.

Onderdeel worden van ASKO?

Ook onderdeel zijn van onze onderzoekende cultuur? Bekijk de openstaande vacatures en ga het gesprek aan over de mogelijkheden. We denken heel graag met je mee!

Bekijk ons vacature aanbod

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin