• Verdieping
Nieuwe serie deel I: Admiraal de Ruyterschool

​Nieuwe serie: waardengedreven onderwijs op onze ASKO scholen. Wat betekent dit nu?

"De ASKO verbindt, met aandacht en ambitie"  - is geen holle slogan. Het is onze identiteitsstandaard, waarmee wij willen vormgeven aan waardengedreven onderwijs op onze scholen. Maar wat houdt dit dan precies in? Op de Admiraal de Ruyterschool in de bruisende wijk de Baarsjes staan ze midden in de samenleving....

Admiraal de Ruyterschool
Midden in de straat, midden in het leven

De Admiraal de Ruyter is een gezellige gemengde basisschool midden in de Bestevaerstraat in de wijk De Baarsjes in Amsterdam Oud-West.

Ambitie
De Admiraal de Ruyterschool is een Academische Opleidingsschool. Er worden veel studenten opgeleid. Op school wordt structureel onderzoek uitgevoerd naar de onderwijspraktijk met de HvA en UvA. Zij vergroten daarmee de kwaliteit van het onderwijs. Als team professionaliseert de Admiraal door een nieuwsgierige en onderzoekende houding.

Verbinding
Eén van de belangrijkste waarden van de Admiraal is de waardering van de kinderen en ouders die de school als zeer veilig ervaren. Een plek waar het prettig is om te leren, te werken en te spelen. Er is op school een vriendelijke en open sfeer en we hechten aan structuur en samenhang. De Admiraal huist in een bijzonder historisch gebouw: al vanaf 1924 zit de school in een monumentaal pand en kent de plek, ook voor de wijk, een rijke en bijzondere historie.. Naast degelijk onderwijs, is er volop ruimte voor vernieuwing. Op de school wordt thematisch en onderzoekend gewerkt, kinderen leren zich te presenteren en krijgen al Engelse les vanaf groep 1.

Aandacht
De Admiraal staat midden in de straat en midden in de wijk de Baarsjes. De leerlingen krijgen les binnen een grootstedelijke context en het team draagt een steentje bij aan de burgerschapsvorming van de leerlingen. De leerlingen hebben volop inspraak. Zo is er een actieve leerlingenraad en bij veel onderwerpen mag de leerlingenraad meebeslissen.
Hierbij zijn ouders voor de school de belangrijkste samenwerkingspartner. Ouders worden vertegenwoordigd door een actieve Ouderraad en Medezeggenschapsraad. Ook zijn er diverse onderzoeksgroepen waar ouders in participeren. Een goede samenwerking met de ouders is van het allergrootste belang is voor de kinderen.

De Admiraal staat voor goed onderwijs maar biedt daarnaast meer: cultuureducatie en creatieve expressie wordt aangeboden door o.a. musea-bezoek, muzieklessen, 'Admiraal Presenteert!' en tentoonstellingen voor ouders door kinderen..Toon alle afbeeldingen

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin