• Nieuws

Vorige week berichtte het Parool over de positieve evaluatie van Amsterdamse familiescholen: “betere leerprestaties, hulp bij armoede”. In het artikel werden de uitkomsten van het onderzoek dat UvA en HvA naar de Amsterdamse Familie School deden gedeeld. De ASKO familiescholen hebben één doel: een goede start en gelijke kansen voor ieder kind.

Kansengelijkheid is een belangrijke uitdaging in de samenleving en daarmee ook in het onderwijs. Met alle kennis en ervaring die bij familieschool de Lukasschool is opgedaan, werkten wij de afgelopen maanden aan een eigen Familieschool-concept. Zeven ASKO-scholen met soortgelijke uitdagingen als de Lukasschool gaan zich de komende jaren ontwikkelen tot ASKO Familieschool.

Onlangs hebben wij 40 bezoekers mogen verwelkomen vanuit het hele land om onze ervaringen te delen. Directeuren, leerkrachten, mensen van welzijn en gemeenten, allen gingen geïnspireerd weer naar huis.

Interesse in de Familieschool?

Er is een nieuwe bijeenkomst gepland voor geïnteresseerden in het familieschool-concept. Geïnteresseerden kunnen zich via onderstaande link inschrijven voor de bijeenkomst die plaats zal vinden op vrijdag 14 juni van 10.00-12.00 uur bij de Lukasschool in Amsterdam (Osdorper Ban 134).

Aanmelding bijeenkomst ASKO-Familieschool

Meer weten over onderzoek UvA en HvA?

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin