• Verdieping

Een bijzondere prestatie van Heleen Buhrs! Heleen is werkzaam op de Alan Turingschool en deze maand verscheen haar boek 'Effectief leesonderwijs in de praktijk - een kennisrijke aanpak voor de basisschool'. Het boek werd gepresenteerd in Utrecht bij de AOB. Ze vertelt zelf over de uitreiking en wat haar boek leraren te bieden heeft. 

Over de uitreiking

Het was een mooie bijeenkomst met veel belangstellenden. Nicole Swart trapte de bijeenkomst af door scherp de noodzaak van beter leesonderwijs te laten zien. En mijn collega Martin Bootsma vertelde vanuit zijn rol als teamleider over leesonderwijs binnen het zaakvakonderwijs.

Over 'Effectief onderwijs in de praktijk'

In het boek laat ik zien hoe je vanuit een gedeelde visie goed leesonderwijs op een eenvoudige doch effectieve manier kunt vormgeven. Het uitgangspunt daarbij is dat je als team de overtuiging hebt dat geen enkele leerling de basisschool potentieel laaggeletterd mag verlaten. We weten uit onderzoek al veel over goed leesonderwijs. Maar hoe vertaal je deze wetenschappelijke inzichten naar concreet handelen in de dagelijkse praktijk? In het boek geef ik de leraar handvatten hoe je goede leeslessen in de klas kunt geven.

Benieuwd naar dit boek?

Het boek 'Effectief leesonderwijs in de praktijk - een kennisrijke aanpak voor de basisschool' is onder andere te koop op de website van uitgeverij Pica

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin