Nieuwsbrief maart 2018 (2)

  • Gemaakt op: 11-4-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Anita Moekoet
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Beste ouders en verzorgers,

De agenda

donderdag
29 maart

Paasontbijt en de Paasviering

Overleg met de klassenouders om 14.30 uur

woensdag11 april Optreden van onze schoolband onder begeleiding van meester Rutger van ASLAN om 11.30 uur
vrijdag 13 aprilDe groepen 4 gaan naar Artis
di – wo - do17-18-19 aprilCito Eindtoets voor de groepen 8
woensdag18 aprilTheoretisch Verkeersexamen groepen 7
vrijdag 20 aprilVossenjacht + optreden van de schoolband op het Kortenaerplein


Het is een meisje!
Juf Marianne is afgelopen vrijdag bevallen van een dochter. Vesper is het kleine zusje van Jip. Het gezin maakt het goed. Wij wensen hen veel geluk met elkaar.

geboorte.PNG
Opgeruimd staat netjes
Goed voorzien van: handschoenen, grijpers, afvalzakken en veiligheidshesjes, hebben de leerlingen van groep 4a samen met een aantal ouders de omgeving van de school een stukje schoner gemaakt. Dit alles in het kader van de Landelijke Opschoondag. Alle kleine beetjes helpen. Zoals u ziet, hadden de kinderen er veel lol in.

Bouw een dierenverblijf
De afgelopen weken zijn de kinderen uit de groepen 4 druk bezig geweest met het tekenen en bouwen van dierenverblijven. Ter afsluiting van dit project gaan de kinderen vrijdag 13 april naar Artis om daar de diverse dierenverblijven en natuurlijk ook hun bewoners in het echt te zien.

IMG-20180324-WA0001.jpg


Een ongeluk zit in een klein hoekje
De leerlingen van de groepen 4a en 5a hebben de afgelopen periode les gehad van een echte EHBO-er. De kinderen vonden het reuze interessant en natuurlijk was het leuk om bij elkaar een pleister te plakken.20180320_203938.jpg
Opvoeden met Liefde
Vorige week dinsdagavond was de speelzaal gevuld met ouders, leerkrachten, een voorlichter van de GGD en drie acteurs. We kregen op een interactieve manier voorlichting over hoe je met je kind het beste in gesprek kan gaan over onderwerpen als hoe komen er baby’s in de buik, wat gebeurt er in de puberteit enzovoorts. Het was een prettige en leerzame avond. Naschoolse Activiteiten
Zoals u weet organiseren wij de naschoolse activiteiten zelf. Dit zorgt ervoor dat wij meer activiteiten kunnen aanbieden en geen geld kwijt zijn aan een andere organisatie.
Wellicht vindt u het leuk om in het nieuwe schooljaar een bepaalde activiteit aan te bieden. Dit kan en mag van alles zijn: toneel – techniek – een andere taal – iets creatiefs – koken of ?
U mag zelf bepalen voor welke leeftijd en meestal gaat het om max. 10 kinderen voor een blok van acht of tien weken na schooltijd van 15.15 tot 16.30 uur.
U hoeft dat natuurlijk niet voor niets te doen en ontvangt de gebruikelijke vergoeding conform de subsidie van de deelraad.
Indien u belangstelling heeft dan kunt u contact opnemen: j.bakker@askoscholen.nl

De muziekband van de St. Jan
Deze naschoolse activiteit sluit dit schooljaar af op woensdag 11 april met een optreden om 11.30 uur voor klasgenoten en hun ouders.

Dans-Yoga in de groepen 5
De afgelopen zes weken hebben onze groepen 5 les gekregen van Mascha Eikema (docent theaterdans / kinderyoga en moeder van Sam en Daantje). De kinderen zijn vooral zelf heel actief geweest en in de bijlage kunt u zien wat ze allemaal hebben gedaan/geleerd.

Paasfeest
pasen.png

Aanstaande donderdag vieren wij het Paasfeest op school. De kinderen beginnen met een ontbijt op school. Vervolgens hebben zij een viering in de speelzaal. Als afsluiting van de dag gaan ze eieren zoeken. Wij wensen u alvast een gezellig paasweekend met kinderen!St. Jan 90 jaar – lerarentekort 
Negentig jaar geleden was het niet zo moeilijk om leraren te krijgen. De voorzitter van het schoolbestuur van de St. Jan schreef een brief naar moeder overste van het klooster in Amersfoort met daarin het verzoek of ze nog wat leerkrachten kon sturen. 
Deze antieke brief vindt u in de bijlage. De St. Jan was in 1928 een meisjesschool. Vandaar dat er ook alleen maar vrouwelijke leerkrachten (religieuzen of leeken) werkten.
Wat betreft de religiositeit zijn de tijden wat veranderd. 

Op vrijdagmiddag 20 april starten we met het vieren van ons 90-jarig bestaan met een Vossenjacht. Fijn dat al veel ouders zich hebben opgegeven in de groepen 1 t/m 6. 
Bij elke groep zijn er zes of zeven ouders nodig. Een aantal groepen heeft dat aantal nog niet. U kunt zich opgeven op het lijstje dat bij het prikbord hangt of bij ondergetekenden.
Alvast bedankt voor uw medewerking en u krijgt t.z.t. meer informatie. 

 Het vakantierooster voor het schooljaar 2017/2018

 de eerste dagde laatste dag
Pasen30 maart2 april
meivakantie27 april
13 mei
junivakantie9 juni17 juni
zomervakantie20 juli2 september

De vrije dagen:
- Pinksteren maandag 21 mei
- Studiedag vrijdag 29 juni


Met vriendelijke groet,
Dieneke Blikslager en Jan Bakker

Foto's

Video's

Meer informatie