Flits 8 - 15 januari 2018

  • Gemaakt op: 15-1-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Carina Vermeeren
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Flits 8
15 januari 2018

Januari
23-1-2018            Profileringsochtend toekomstige ouders (Hoeve)            
24-1-2018            Voorleesontbijt

Februari
14-2-2018            uitreiking 1e rapport     
14-2-2018            Rapportgesprekken      
20-2-2018            Profileringsochtend toekomstige ouders (Hof) 
26-2-2018            Voorjaarsvakantie t/m 2 mrt

Opbrengst Serious Request € 1001,10
In de groepen 5 t/m 8 is er in de laatste schoolweek van 2017 geld ingezameld voor Serious Request. Met dit geld herenigt Serious Request in samenwerking met het Rode Kruis families die door rampen of oorlogsgeweld zijn verscheurd. Het voelt goed  om hier met z'n allen een steentje aan bij te dragen. Hartelijk dank!

Wat fijn dat u er was!
Tijdens het kerstdiner van de kinderen genoten veel ouders op het schoolplein van een knapperend haardje, glühwein en elkaar. Heerlijk om op deze manier het jaar met elkaar af te sluiten. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Een aantal actieve leden van de Oudervereniging maken dit ieder jaar weer mogelijk. Dank daarvoor. Om deze traditie voort te zetten geven ze het stokje graag door aan u! Niet alleen voor de Kerstborrel, maar ook voor de andere activiteiten gedurende het jaar zijn ze op zoek naar nieuwe ouders. Help, denk en doe actief mee met de Oudervereniging! U kunt zich aanmelden via ovlidwina@googlegroups.com . U bent van harte welkom!

Tot ziens!
Dag lieve  ouders van de Lidwinaschool, Na ruim 7 jaar met veel plezier te hebben gewerkt op school, ga ik een nieuwe stap maken. Ik wil iedereen bedanken voor de fijne tijd, ik heb het hier erg naar mijn zin gehad. We komen elkaar vast nog wel eens tegen! Groet Chantal Meester (groep 1 / 2 B)

Notulen Medezeggenschapsraad (MR) 1 november 2017
Nieuwsgierig?  Klik hier voor het verslag van 1 november!

Juf, wil je nog één verhaaltje voorlezen? Daarna ga ik echt aan het werk hoor!
Januari is de maand van het Voorleesontbijt en de Nationale voorleesdagen. We trappen op
woensdag 24 januari traditiegetrouw feestelijk af met het voorleesontbijt. Lezen is en blijft belangrijk voor kinderen op de basisschool. Iedere groep geeft op eigen wijze vorm aan de voorleesdagen. Dit jaar gaat het niet alleen om voorlezen maar ook om poëzie! Vanaf groep 5 ligt de nadruk op lezen, schrijven en voordragen van gedichten. Gedichten inspireren, zetten aan het denken, verfrissen de blik op het leven om ons heen.

Een schoolklas is net een ketting!
Met beeldend kunstenaar Sarah Enoch maken de kinderen van de groepen 5 in januari in 3 lessen een KLASSEKETTING! Een symbool voor de eenheid van de groep. Wat is mijn talent? En hoe zou mijn goede eigenschap van waarde kunnen zijn binnen de groep? Ze filosoferen over een ieders goede eigenschappen, ontwerpen en maken met tangen, kralen en zilver- en aluminiumdraad hun eigen Klasseketting. De schakels symboliseren de karakteristieken en talenten van de kinderen.

Hoe prikkel je de fantasie bij kleuters?
Door een verhaal met toverlantaarns te projecteren op een muur! Alle kleutergroepen gaan in januari naar het intieme, lieflijke Pleintheater op het Sajetplein. Op de muur van het theater verschijnt in het donker Ko, de zwerfhond. Ko ontmoet een meisje en mag bij haar wonen. Hij krijgt te eten en te drinken en wordt volop geaaid. Wat een mekka! Hij mag zelfs bij haar in bed slapen. Maar…wat kriebelt daar toch zo? In een prachtige voorstelling maken de kinderen kennis met de toverlantaarn, de werking van licht en dromen weg in het verhaal van Ko. Als kers op de taart worden ze gebracht en gehaald met de Cultuurbus. Soms zou ik willen dat ik 4 was….

Verbeelden van je waarneming…..hoe doe je dat?
Als je veel opmerkt en waarneemt wordt je bijna vanzelf nieuwsgierig. En andersom wie nieuwsgierig is neemt meestal goed waar. Waarom hebben poezen een staart en snorharen? Hoe sluipt een poes? Hoe staan de poten, rug en staart? Via het project Post voor de Poezenboot' van de Rode Loper op School laten de
groepen 3 in 3 lessen hun fantasie de vrije loop. Samen met fotograaf/Kunstdocent Marije van der Hoeven gaan ze creatief aan de slag. Ze maken een poezenmasker en tekenen sluipende poezen. Hoe teken je eigenlijk beweging? De tekeningen en filmpjes krijgen een plek op de website van de Poezenboot in Amsterdam. De Poezenboot is een kattenopvangcentrum voor poezen zonder thuis.

Nieuwe Tso (overblijf) coördinator Hof
Beste ouders, na een korte vervangingstijd deel ik jullie met veel plezier mee dat ik per februari de nieuwe overblijf coördinator wordt voor locatie Hof. Mijn naam is Rkia Lachkar, 46 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen van 10 en 11 jaar. Ik heb een achtergrond in de zorg en administratie en heb enkele jaren geleden gewerkt als tso-coördinator op de 4de Montessorischool. Ik ben dagelijks tijdens de overblijf aanwezig (behalve woensdag) op de Hof en voor vragen kunt u mij bereiken op het nummer 06-125 00 358. Bij mijn afwezigheid neemt Trudie Keuter mijn taken over.
Hartelijke groet, Rkia

Sponsorloop 3 februari 2018 'Bukra Ahla'
Een aantal actieve leden van de Hofkerk organiseren weer een sponsorloop voor een goed doel! Zij vragen onze kinderen massaal mee te lopen. Voor de kinderen van 4 t/m 7 is er een kleine route en voor de kinderen vanaf 8 jaar is er een grote route.
WAAR:                 Restaurant Polder, Science Park 201, 1098 XH Amsterdam
WANNEER:         zaterdagmiddag 3 februari
TIJD:                      tussen 13.00 en 16.00 uur
WAAROM:          het doel van deze Sponsorloop is Bukra Ahla, een vluchtelingenkamp in Beirut
Kinderen kunnen zich aanmelden voor deze Sponsorloop via: https://www.facebook.com/morgenisbeter/
of sponsorloop2018@gmail.com
We hopen u allen te zien op 3 februari a.s.!
Met vriendelijke groet, Liesbeth Wijkhuizen, namens de Werkgroep Sponsorloop Bukra Ahla

 

 

 


Foto's

Video's

Meer informatie