Flits 17 - 12 juni 2017

  • Gemaakt op: 12-6-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Carina Vermeeren
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Flits 17
Maandag 12 juni 2017

20-6-2017            Schoolreisje kleuters    
28-6-2017            Uitreiking 2e rapport    
28-6-2017            Start rapportgesprekken     
14-7-2017            Zomerfeest      
17-7-2017            Afscheidsavond groep 8A         
18-7-2017            Afscheidsavond groep 8B          
19-7-2017            Afscheidsavond groep 8C
20-7-2017            Laatste schooldag

Geen schoolzwemmen meer in schooljaar 2017 – 2018
Met ingang van volgend schooljaar bieden we in groep 5 geen schoolzwemmen meer aan.
Zoals u in de media heeft kunnen lezen is er in 2015 tijdens schoolzwemmen een leerling verdronken. Het Openbaar Ministerie houdt daar de leerkrachten en badmeesters verantwoordelijk voor. De verantwoordelijkheid ligt dus niet bij de school, maar rust persoonlijk  op de schouders van iedere individuele  leerkracht. We willen onze leerkrachten hier niet  langer mee belasten. 

Daarnaast neemt het zwemmen veel tijd in beslag, wat drukt op de lestijd.  Kinderen moeten elke week naar het zwembad, omkleden, het bad in, weer omkleden en terug naar de klas. Hier komt bij dat er wekelijks ouderhulp nodig is voor het meelopen en om toezicht te houden in het zwembad.

We kunnen ons voorstellen dat u erop gerekend had dat uw kind nog een diploma zou halen tijdens schoolzwemmen. Het spijt ons dat dit nu niet het geval is. Voor kinderen die nog geen diploma A hebben, biedt de stad Amsterdam (financiële) ondersteuning en faciliteiten om ervoor te zorgen dat ieder kind in Amsterdam leert zwemmen. Voor vragen hierover kunt u bij ons terecht. 

Asko sportdag
Groep 8 gaat vandaag vriendschappelijk de strijd aan tegen andere scholen op de jaarlijkse Asko sportdag. Een dag boordevol spel en atletiek. We wensen ze veel succes en plezier!  

Cultuureducatie; je zal het maar krijgen op de basisschool…….wat een verrijking! 
De groepen 5 dansen in 4 lessen de wereld rond. In de gymzaal is een lijn getekend: de evenaar. Loop je vanaf daar naar het Noorden of het Zuiden, het Oosten of het Westen? Waar je ook gaat, overal op de wereld wordt gedanst. Samen met dansdocent Anouk Kulaleen gaan de kinderen op wereldreis.  Dansend leren de kinderen diverse dansstijlen  en culturele aspecten kennen.

Groepen 6 doen mee aan het Fotoproject 'Amsterdam Oost mijn stad'
Hoe is het om in Amsterdam Oost te wonen? Wat is voor jou een bijzondere plek? Waar kom je graag en waar speel je vaak? Fotograaf Marije van der Hoeven van de Rode Loper op School leert de kinderen in kleine groepjes fotograferen. Ze leren alles over standpunt, compositie en moment. Daarnaast zien kinderen foto's van bekende fotografen zoals Lartigue. Hoe legde hij de wereld om hem heen vast, wat kun je allemaal in zijn foto's ontdekken? Door goed te kijken en uit te wisselen komen ze op ideeën voor hun eigen foto. Na schooltijd maken de kinderen als echte fotografen foto's van hún Amsterdam Oost.  Deze foto's worden op het digibord bekeken en besproken. Er ontstaat een fotografische plattegrond van de buurt: Amsterdam Oost gezien door kinderogen.

De groepen 8 laat hun improvisatietalent zien tijdens het project 'de Razende reporter'!
Met dramadocent Roos Dros leren de kinderen in 4 lessen de basisvaardigheden van het improviseren. Ze kruipen in de huid van nieuwsreporters en komen in allerlei bijzondere, spannende en onverwachte situaties terecht. Binnen dit kader is er volop ruimte om te improviseren en te fantaseren. Het gaat over accepteren van elkaars ideeën en hier iets van jezelf aan toevoegen. Samenwerken dus. Maar ook jezelf durven laten zien en presenteren aan anderen. In de laatste les kijken de leerlingen terug op wat ze geleerd hebben én naar de filmpjes. Sleutelwoorden zijn: lol, verbazing, samenwerken en het vergroten van je zelfvertrouwen.

En ondertussen in het CBK gaan de kleuters Kunstkijken met hun ogen, maar ook met hun oren!
Ze kijken naar verschillende kunstwerken en gaan daarna zelf aan de slag. Ze gaan tekenen op muziek! Ina Brekelmans is de tekendocent en Kay Krijnen de muzikant.

 

 

 

 

 


Foto's

Video's

Meer informatie