09-03-2018

 • Gemaakt op: 9-3-2018 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Angelique Post
 • |
 • Auteur: Team Huibersschool
 • |
 • Fotograaf: Team Huibersschool

Beste ouder/verzorger en andere nieuwsgierigen,

Dit is alweer de achtste nieuwsbrief van het jaar. Wat gaat het schooljaar weer snel!

We hebben de derde ronde van de oudergesprekken alweer achter de rug en de rapporten zijn uitgereikt.

De leerkrachten hebben alle analyses van de toetsresultaten gemaakt en een groepsoverzicht van hun groep gemaakt, waarop de leerkracht vermeldt wat elk kind de komende periode nodig heeft om weer een volgende sprong in haar/zijn ontwikkeling te maken.

Binnenkort presenteren de leerkrachten aan elkaar wat eenieder in de groep doet om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van de groep en van elk kind.

In groep 8 zijn de definitieve adviezen gegeven aan ouder(s) en kind en de aanmeldingsformulieren voor de nieuwe scholen uitgedeeld. Nu is een spannende tijd aangebroken van inschrijven op een nieuwe school en afwachten of elk kind op zijn/haar eerste voorkeurschool geplaatst wordt.

In april wordt dan de Eindtoets nog afgenomen.De themaweken DUURZAAMHEID zijn afgesloten en de voorjaarsvakantie hebben we ook al weer achter de rug.

 Maar het is ook de tijd van het enorme grote lerarentekort in het basisonderwijs. De griepepidemie heeft ook op onze school zijn tol geëist. Veel kinderen, ouders en leerkrachten zijn ziek geweest of nóg ziek.

Zo waren er deze week 3 zieke leerkrachten thuis met de griep. Er zijn dan helemaal GEEN invalleerkrachten beschikbaar, waardoor we de taalklasleerkrachten, gymleerkracht, IB-er, Teamleider, stagiaires en soms ouders moeten inzetten om een groep op te vangen.

Wij doen er dan alles aan om te zorgen dat het onderwijs aan de kinderen door kan gaan. Maar vandaag lukte dat helaas niet meer en hebben wij groep 8 met leerwerk naar huis moeten sturen en een groep moeten verdelen over de andere groepen.

Dit is echt het laatste wat wij willen!

Wij rekenen op uw steun en hopen dat u allemaal de petitie via deze link ondertekent. Zie ook onze website en onze facebook- en instagrampagina voor meer info.

In deze nieuwsbrief willen we u informeren over:

- School dicht op 14 maart

- Afscheid Ouder Kind Adviseur Naomie Zweers

- Voorstellen nieuwe OKA Idresia Annouri

- Bag 2 School Kleding inzamelen

- Opening Comeniuslyceum

- Bezoek aan Stdsschouwburg

- Ouderacademie en natuurlijk

- de jarigen 

School is dicht op woensdag 14 maart (de voorschool is open)

Ook de derde stakingsdag zijn wij dicht. A.s. woensdag 14 maart gaat het team meelopen van de Stopera naar het Museumplein en laat haar stem horen.

De Voorschool is wel gewoon open.

Ook gaat de Ouderacademie op pad. Om 11 uur vertrekt Yvonne richting Nemo met ouders en kinderen. Wilt u ook mee? Geeft u zich dan snel op bij Yvonne!

Afscheid Ouder Kind Adviseur Naomie

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat Naomie een andere baan heeft gevonden.

Idrissia neemt de taak van Naomie over en zij heeft de afgelopen dagen al meegelopen met Naomie om kennis te maken op onze school.

Naomie neemt op dinsdag 22 maart a.s. afscheid op onze school. In de ochtend bent u van harte welkom in de ouderkamer om onder het genot van een drankje en een hapje afscheid van haar te nemen. Ook ouders mogen een hapje en drankje meenemen.

Wij hebben met veel plezier samen gewerkt met Naomie en wensen haar veel plezier in haar nieuwe baan!

Hieronder stelt de nieuwe Ouder Kind Adviseur zich aan u voor

Mijn naam is Idresia Annouri. Sinds februari 2017 werk ik als Ouder- en Kindadviseur in uw wijk. Vanaf eind maart 2018 zal ik bij u op de Huibersschool de werkzaamheden overnemen van mijn collega Noamie Zweers. Momenteel ben ik op de dinsdagochtend samen met Noamie Zweers op de Huibersschool aanwezig. Kom gerust langs om kennis te maken. 

U kunt bij mij terecht met kleine en grote vragen over opvoeden en opgroeien. Bijvoorbeeld over pesten, opkomen voor jezelf of ruzie thuis. Maar ik kan ook tips geven om uw kind beter te laten eten of slapen of om een leuke activiteit na school te vinden. We kijken samen wat er nodig is. Misschien bent u al geholpen met een gesprek. Als het ingewikkelder is, maken we samen een plan. Ik kan uw kind helpen met tips, gesprekken of een training. Belangrijk is dat uw kind goed en snel geholpen wordt.  

Als Ouder- en Kindadviseur maak ik deel uit van het Ouder- en Kindteam Slotervaart. Daarin werken ook jeugdartsen en jeugdpsychologen die ik kan betrekken. En ook de jeugdgezondheidszorg wordt voortaan vanuit het Ouder- en Kindteam geboden.  

Ik ben onafhankelijk van school en ga zorgvuldig om met uw informatie. Als ouders het goed vinden, werk ik wel samen met school. Belangrijk is dat uw kind goed en snel geholpen wordt.

U kunt mij bereiken via 06- 316 315 93, of  i.annouri@oktamsterdam.nl

Meer informatie: www.oktamsterdam.nl

Bag2school kleding inzameling

Aanstaande maandag 12 maart zal de inzameling beginnen en vrijdag 16 maart wordt het opgehaald. Dan kunt u niet meer uw kledingzak naar school brengen. Doet u dit wel dan, krijgt u het weer mee terug. Wij hebben de ruimte er niet voor om het te bewaren voor de volgende inzamelingsactie. Uw kind krijgt vrijdag 9 maart weer een vuilniszak van Bag2school mee om de kleding in te verzamelen. U mag ook uw eigen stevige vuilniszak gebruiken. Geen plastic tassen

Wij hopen dat u allemaal in de vakantie de kasten heeft leeggeruimd en de kleding die nog een tweede ronde mee kunnen bij ons komt doneren.

Voor vragen kunt u terecht bij onze administratie.

Wat mag wél ingezameld worden?

 • Goede kwaliteit tweedehands kleding
 • Lakens
 • Dekens
 • Gordijnen
 • Knuffelbeesten
 • Schoenen (per paar)
 • Riemen/ceinturen
 • Handtassen

  Wat mag niet ingezameld worden?
 • Vuile of natte kleding
 • Gescheurde of beschadigde kleding
 • Enkele schoenen
 • Afgeknipt materiaal
 • Matten
 • Tapijten (ook geen vliegende)
 • Kussens
 • Dekbedden
 • Snuisterijen: sieraden, geen prulletjes
 • Bedrijfskleding
  Industriële gordijnen/industrieel beddengoed

Opening nieuwe Comenius Lyceum

De afgelopen week is het Comenius Lyceum gestart in de Jacob Geelstraat. De leerlingen lopen al langs onze school richting hun mooie, nieuwe, opgeknapte schoolgebouw.

Het gebouw is nog niet helemaal af. Voor de zomervakantie moet alles in en om het gebouw helemaal af zijn.

Met een paar collega's zijn wij naar de officiële opening gegaan afgelopen woensdagmiddag. Het is echt prachtig en heel duurzaam ingericht. Het mooie is dat wij als school ook al uitgenodigd zijn met collega's en kinderen langs te komen en gebruik te komen maken van het gebouw. Binnenkort zullen we daar een afspraak over maken.

Wij heten alle ouders, leerlingen en collega's van het Comeniuscollege van harte welkom in onze straat! Wij verheugen ons al op de samenwerking!

Bezoek aan Stadsschouwburg

Op onze school vinden wij het belangrijk om onze leerlingen in contact te brengen met Kunst en Cultuur en de gedeelde geschiedenis in onze stad. Daarom hebben wij kunnen regelen dat de kinderen van de bovenbouw een bezoek konden brengen aan de Stadsschouwburg. Daar hebben zij in alle ruimten mogen kijken, hebben ze zich goed voorbereid op het bezoek en veel nieuwe woorden en gebruiken geleerd. Via de Parro-app en op onze Facebookpagina kunt u de foto's bekijken.

Ouderacademie

Afgelopen woensdag is een groepje ouders en kinderen o.l.v. Yvonne naar het Stedelijk Museum geweest. Wat een enthousiaste verhalen hoorden wij de volgende morgen weer op school!

Het programma van de uitstapjes hangt bij de ingangen in de school. Iedereen is welkom om mee te gaan!

 De jarigen voor de komende periode zijn

08-03 Rana Dag 7 jaar
14-03 Marwa Bousofé 9 jaar
08-03  Arcangel Mendoza 7 jaar
17-03 Samet Develi 12 jaar
08-03 Ilias Benmouh11 jaar
18-03 Safa Iziy 8 jaar
09-03 Milana Fraanje 12 jaar
18-03 Safae Benali 11 jaar
10-03 Salman ESM Abdal 7 jaar
22-03 Hind el Bahi 9 jaar
14-03 Fulla Ahmad 5 jaar
26-03 Safaoun Errahouti 5 jaar


 

Alvast van harte gefeliciteerd!!!!

De volgende nieuwsbrief verschijnt op donderdag 28 maart 2018.

Het team van de Huibersschool.

​School dicht op 14 maart,  afscheid Ouder Kind Adviseur Naomie Zweers, voorstellen Idresia Annouri,  Stadsschouwburg,  Ouderacademie en natuurlijk de jarigen.

Foto's

Video's

Meer informatie