02-02-2018

  • Gemaakt op: 2-2-2018 09:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Angelique Post
  • |
  • Auteur: Team Huibersschool
  • |
  • Fotograaf: Team Huibersschool
Beste ouder/verzorger en andere nieuwsgierigen,

In deze nieuwsbrief willen we even stil staan bij onze aarde en hoe de mens de aarde aan het afbreken is. Als school maken wij ons daar zorgen om. Daarom hebben wij besloten om als 2e Thema het onderwerp DUURZAAMHEID (De aarde is in gevaar...) te kiezen. Samen met de leerlingen willen wij onderzoeken hoe wij beter ons best kunnen doen om te zorgen dat de aarde gezond blijft.
Tot en met 23 februari zijn wij met dit thema in alle groepen bezig en aan het leren.
Op 23 februari zijn alle nieuwsgierigen welkom om te kijken naar onze presentaties in de school over het Thema Duurzaamheid.

Nieuws van het Leerteam Onderwijsconcept:
Een groot aantal ouders is vorige week donderdag op onze uitnodiging afgekomen om met ons te praten over wat wij de kinderen van onze school kunnen meegeven als zij onze school verlaten na groep 8. De aanwezige ouders hebben veel post-its beschreven en wij zullen die clusteren en gebruiken bij een keuze voor het nieuwe concept.
Wij willen alle aanwezige ouders heel erg bedanken voor hun betrokkenheid!

Kinderwagens
Misschien is het u opgevallen wat de we de bordjes 'verboden voor kinderwagens' hebben verplaatst? De bordjes hangen nu in de hal bij de deuren van beide ingangen.
We hebben liever dat u de kinderwagen buiten laat staan. We begrijpen echter dat bij slecht weer ouders het prettiger vinden de wagen binnen te plaatsen. Dit mag dan alleen in de halletjes bij beide ingangen, niet verder in de school. De gangen in de school moeten vrij blijven van kinderwagens. Dit heeft te maken met de regels voor brandveiligheid.

Rapportgesprekken
Het eerste half jaar zit er alweer bijna op, er zijn alweer 19 schoolweken voorbij.  In groep 3 t/m 8 hebben wij de eerste halfjaarlijkse cito toetsen weer afgenomen. De leerkrachten stellen van alle kinderen weer een rapport op waarin zij beschrijven hoe uw kind vooruitgegaan is met de methodetoetsen (lezen, taal, rekenen, etc.), wat de resultaten van de citotoetsen zijn en welke groei uw kind heeft gemaakt, hoe het gedrag van uw kind is en welke motivatie wij bij uw kind zien. Als ouder/verzorger bent u natuurlijk heel erg nieuwsgierig. U heeft de resultaten van de citotoetsen zelf al kunnen inzien via uw computer, tablet of mobiele telefoon. Indien u dit (nog) niet kunt, kunt u het beste even met Meester Shane contact opnemen. Hij kan u heel makkelijk laten zien waar u dit kunt vinden.
U kunt zich vanaf maandag  inschrijven voor het gesprek. Bij elke groep hangt een inschrijfformulier. De leerkracht zal u (via de parro-app, via de mail  of via de deur) laten weten vanaf wanneer u zich kunt inschrijven.
Wij verwachten dat ouders/verzorgers goed voorbereid naar de rapportgesprekken komen. De vragen die u heeft kunt u bij de start van het gesprek alvast kenbaar maken bij de leerkrachten. 

Wilt u meer weten over de cito toetsen en welke betekenis de cito toetsen voor ons als school hebben? Kom dan a.s. dinsdagochtend 6 februari naar de workshop 'Citotoetsen op school' in de ouderkamer. Onze expert Martinette Strik verzorgt dan met Yvonne een bijeenkomst voor u als ouder.

Parro app
Steeds meer ouders zijn gekoppeld aan de Parro app. Alle ouders hebben via een e-mail van ons een koppelcode toegestuurd gekregen. Via deze app kunnen wij u snel en makkelijk een berichtje sturen. Bijvoorbeeld over een activiteit die in de klas heeft plaats gevonden. Of we vragen hulp bij uitstapjes of bij een les op school. Ook kunnen we alle ouders in de groep een foto sturen van een activiteit in de groep. Tot nu toe horen we veel positieve berichten van de ouders die gekoppeld zijn via de Parro app. Het is ons streven om alle ouders te koppelen vóór de voorjaarsvakantie. Bent u nog niet gekoppeld? Vraag het even aan Meester Shane, onze ICT-coördinator. Hij helpt u vrij eenvoudig te koppelen.

Onze Ouder Kind Adviseur heeft een andere baan
Deze week vertelde Naomie Zweers ons dat zij een andere baan heeft. Wij zullen haar betrokkenheid bij onze school erg gaan missen. Binnenkort horen wij wie haar taak overneemt. Hieronder een bericht van Naomie:
Na heel fijn te hebben gewerkt op de Huibersschool, krijg ik de mogelijkheid om elders te werken. Geheel onverwacht is er een nieuwe baan op mijn pad gekomen. Vanaf 1 april zal ik dan ook stoppen als ouder-en kindadviseur en neemt een collega mijn werkzaamheden over. Afgelopen 3 jaren op de Huibersschool heb ik mogen ervaren hoe fijn het is om zowel met de ouders als het team een relatie op te bouwen. Ik ben dankbaar voor deze ervaring wat mij altijd zal bijblijven. Dank voor alles en mogelijk tot ziens!

Ouderacademie:

Uitstapjes ouder en kind:
Yvonne heeft weer een breed pakket aan uitstapjes georganiseerd voor ouders en kinderen. Afgelopen woensdag zijn ouders en kinderen naar Schiphol gegaan. Daar hebben zij een rondleiding gekregen en ondertussen gekeken wat Schiphol doet aan duurzaamheid en of er vervuiling te zien was. U kunt de foto's nog in de Parro app  of op onze Facebookpagina zien.

In het kader van onze Themaweken DUURZAAMHEID kunnen ouders en hun kind(eren) op 
woensdag 7 februari mee naar 'Plastic Whale',
woensdag 14 februari mee naar Recycle Valley en op
woensdag 21 februari wordt er een bezoek gebracht aan Muziekgebouw aan Het IJ!

De inschrijflijst hangt bij de ouderkamer! Yvonne is elke dag op school en kan u er meer over vertellen.

Workshops:
Een groot aantal workshops worden op dit moment voorbereid. In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen welke onderwerpen onze ouders belangrijk vinden om te bespreken of meer over willen weten. Op basis daarvan zijn de volgende data vast gepland:

Dinsdag 6 februari: Cito toetsen
Dinsdag 13 februari: Hoe leren kinderen?
Woensdag 21 februari: Communiceren met kinderen en pluspunten van tweetaligheid
Dinsdag 6 maart: Begrijpend luisteren en lezen
Dinsdag 13 maart: Woordenschat
Woensdag 21 maart Leerlijnen Peuters en kleuetrs
Dinsdag 27 maart: Leerlijnen gr 3 t/m 5
Woensdag 4 april: Leerlijnen gr 6 t/m 8

De workshops starten tussen 8.45 en 9.00 uur en duren ongeveer een uur. 
Locatie: ouderkamer (tegenover groep 7).

Gezond voedingsbeleid
In 2018 zijn we deze maand gezond gestart! We hebben veel gezonde traktaties voorbij zien komen.
Wij hebben met elkaar afgesproken dat we traktaties die niet gezond zijn, weer aan de leerling mee naar huis geven. Als u twijfelt, overlegt u dan even met de juf of meester van uw kind.
Ook de traktaties die niet gezond zijn voor d eleerkrachten geven wij weer mee terug.

Naschoolse activiteiten (NSA)
Na de voorjaarsvakantie starten er twee naschoolse activiteiten:
Dansspetters voor de onderbouw op de woensdagmiddag.
Improvisatietheater voor de groepen 3, 4 en 5 op de vrijdagmiddag.
Maandag krijgen de leerlingen de brieven mee en vanaf dan kan je je aanmelden door het strookje in te leveren bij de administratie.

Theater groep 6, 7 en 8:
Moed, doorzettingsvermogen en op jezelf vertrouwen. Alle jongens en meiden krijgen er een flinke dosis van mee tijdens JORIS & DE DRAKENTEMMERS.

De groepen 6, 7 en 8 hebben deze week een introductieles gehad voor de voorstelling Joris en de drakentemmers die ze zullen bezoeken. Ook zullen ze naar de Stadschouwburg gaan om achter de schermen te kijken wat er allemaal bij komt kijken als er een voorstelling wordt opgevoerd.

Binnenkort jarig:
6 februari    Marouane Kaddouri 12 jaar
7 februari    Marwa Abottouy 11 jaar
                        Youssra Misri 11 jaar
10 februari   Amin el Ouargui 8 jaar
13 februari   Dondu Nur Karasahin 12 jaar
16 februari   Selvi Camuz 6 jaar
19 februari   Kayra Duysak 8 jaar
23 februari   Jeremy Afran 6 jaar
25 februari   Beyzanur Ates 7 jaar
                         Shemsedin el Ouali 5 jaar
26 februari   Zeynep Asut 11 jaar
27 februari   Adil Ait Lamkadem 6 jaar
1 maart         Aicha Molai 7 jaar
                         Ayoub Tahiri 12 jaar
7 maart         Riham Saidi Amor 9 jaar
                         Rabia Yakar 10 jaar
8 maart          Ilias Benmouh 11 jaar
                         Rana Dag 7 jaar
                         Arcangel Mendoza Borges 7 jaar
9 maart         Milana Fraanje 12 jaar

Alvast van harte gefeliciteerd!!!!

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 9 maart 2018.

Het team van de Huibersschool.

​Leerteam Onderwijsconcept - Kinderwagens - Rapportgesprekken - Parro app - Ouder Kind Adviseur andere baan - Ouderacademie - De jarigen.

Foto's

Video's

Meer informatie