Nieuwsbrief januari 2018

  • Gemaakt op: 12-1-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Diana Bakker
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Peacefull training maandag; kadootje voor de kinderen.
Op maandag 15 januari, de geboortedag van Martin Luther King Jr., is de nationale Inner Peace Day
Het Inner Peace team streeft ernaar om kinderen en jongeren op weg te helpen naar innerlijke rust en vrede. Ze helpen ze na te denken over wat waardevol is voor henzelf, de anderen en hun omgeving. Inner Peace werkt met een eenvoudige en ervaringsgerichte methode. Ze mediteren met de leerlingen, aangezien we hebben ervaren dat meditatie de meest effectieve manier is om innerlijke vrede te bereiken. Zo kunnen ze een gevoel van tevredenheid integreren in hun persoonlijkheid. Zij komen in alle groepen een workshop geven en ook het team s na schooltijd aan de beurt. Vraag uw kind naar deze ervaring. We zijn benieuwd.

Directie koffie moment
Het eerste koffiemoment met de directie is in december geweest in de ouderkamer. Daar kunnen alle onderwerpen besproken worden met de directie. Ook kan de directie de ouders polsen over een aantal zaken. Zo is uit die groep gekomen dat het krijgen van huiswerk erg op prijs wordt  gesteld. Daarbij is door de directie wel aangegeven dat het huiswerk extra is en er niet verwacht kan worden dat het nagekeken wordt door de leerkracht. Het huiswerk zal in de meeste gevallen werk zijn dat al is behandeld in de groep en door de meeste ouders zelf ook nagekeken kan worden of het kind kunnen begeleiden. 
Het volgende koffiemoment is op donderdag 18  januari  van 8.30-9.30 uur in de ouderkamer.

Website met vraag naar uw mening
De website heeft een nieuw jasje gekregen. Zo staat een deel van de komende activiteiten op de homepage en ook staat de laatste informatie die op Facebook staat op de homepage . Ook komen er op de homepage korte enquêtes . Deze staan onder het kopje : uw mening telt. Steeds een andere vraag zodat wij uw mening kennen er  mogelijk acties op kunnen nemen. De reacties zijn anoniem. De eerste vraag in een reeks is :  Hoe waardeert u de wekelijkse memo van de leerkrachten? 

Nieuwe IPC thema's
De komende periode starten de volgende thema's:
groep 1/2: ziek of gezond
groep 3/4:gebouwen en structuren
groep 5/6:jong en oud
groep 7/8:onze plaats in de ruimte

Toetsweek
Vanaf 22 januari zullen de M(idden) toetsen worden afgenomen. In deze week zullen in de groep de toetsen worden afgenomen of individueel zoals bij de leestesten. De uitslagen zullen in de rapportbespreekweek worden doorgenomen met de ouders. 

Schooltuinen
Volgende week zullen de leerlingen van groep 6 starten met de voorbereidende schooltuinlessen. De lessen zullen op de vrijdagochtend gegeven worden op de schooltuinen. 

Wintersport experience

De Nederlandse Ski Vereniging brengt met de Wintersport Experience kinderen  in de gymzaal in aanraking met skiën, snowboarden, skispringen, langlaufen, curling en biatlon. Zonder sneeuw, maar mét simulatoren, ergometers, videoprojecties van helm-camerabeelden en games maken kinderen op een bijzondere en leuke manier kennis met wintersport. Woensdag 24 januari zullen de midden en bovenbouwgroepen kennis maken met deze sporten. 

Voorlees activiteiten ​
Op donderdag 25 januari komt de kinderboekenwinkel voorlezen en zal met een stalletje in de hal staan. Hier kunnen ook boeken bekeken, gekocht of besteld worden. Voorlezen thuis is van essentieel belang voor de taalontwikkeling van kinderen. Veel voorlezen is dus heel goed!

Voortgezet onderwijs open dagen voor de groepen 7 en 8                                           
Op de Amsterdamse website http://www.voschoolkeuze020.nl/opendagen  staat een overzicht van de type VO scholen en hun open dagen.  U moet natuurlijk zelf beslissen naar welke open dag u gaat. We raden aan dat ook de leerlingen van groep 7 al starten met een oriëntatie. Ga gerust naar de open dagen.

Naschoolse activiteiten.

Maandag: Groep 6,7,8 Creeer en probeer: 29 jan, 5,12,19 febr, 5,12,19,26 maart 

Dinsdag: Groep 1,2 Transformeer@work :30 jan, 6,13,20 febr, 6,13,20,27 maart

Woensdag: Groep 3,4,5 Vloggen :31 januari, 7,14,21 februari, 7,14,21 en 28 maart

Woensdag: Groep 1,2,3 Judo (Info uitgedeeld)

Vrijdag: Groep 1,2 Kinderyoga (info uitgedeeld)


Foto's

Video's

Meer informatie