Nieuwsbrief september 2017

  • Gemaakt op: 7-9-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 7-9-2017 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Diana Bakker
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Nieuwsbrief september 2017

Agenda

12 september '17     Artis voor gr. 1/4  en Nemo voor groep 5/8.

13 september '17     Test foutloos rekenen groep 7 en 8

14 september '17     GEEN ouder info avond (verplaatst naar dinsdag 19 september)

19 september '17     Infoavond/ nieuwschooljaarsreceptie (alle ouders)

25 september '17     Week van de kennismakingsgesprekken

27 september '17     Schoolfotograaf

04 oktober     '17     Start Kinderboekenweek 

Weer naar school….een goed begin is………………

Alle kinderen zijn weer vrolijk op school, na een voor de meeste kinderen heerlijke vakantie. Tijdens de vakantie is het wifi netwerk uitgevallen en in de eerste week is er hard gewerkt aan een nieuw netwerk. Volgende week kunnen we weer 'los' op het wifi netwerk en starten met Snappet. Ook rond de school zijn werkzaamheden. Er zijn in de buurt werkzaamheden aan het gasnetwerk.

In de vakantie werd duidelijk dat juf Lisette niet terug kwam op school, omdat ze een andere baan heeft geaccepteerd per nieuw schooljaar. Juf Anouk en Manouk staan dit jaar voor groep 3 en de klik met de groep en de kinderen met de leerkrachten is er zeker. Juf Lisette is vrijdag nog even naar school gekomen aan het einde van de middag om afscheid te nemen.

Nieuwe gezichten

Juf Michelle (gr. 6) en meeste  Jasper(gr.8) zijn deze week gestart. En beide leerkrachten hebben inmiddels hun plekje al veroverd. Ook meester Timo Hehanussa is nieuw en geeft lichamelijke opvoeding. Wij wensen ze veel werk en leerplezier toe op de Elisabeth Paulus!

Informatie avond alle ouders

De informatie/ nieuwschooljaarsreceptie is verplaatst naar dinsdag 19 september van 19.30-21.00.

Op dinsdag 19 september is de jaarlijkse informatie avond/nieuwschoolsjaarsreceptie. Alle ouders/verzorgers worden dan verwacht op school en krijgen nuttige informatie over het komende schooljaar. Een 'must' voor elke ouder. Na een kort welkom gaat u naar de groep van (een van) uw kind(eren). Na afloop is er een drankje voor iedereen.  Lever het invulstrookje dat is meegegeven donderdag in bij de leerkracht van uw oudste zoon/dochter.

Infobord, nieuwsbrief en memoemail correct.jpg

Eens per week krijgt u van de leerkracht van de groep een korte memo mail met informatie specifiek over de groep. Waar ze mee bezig zijn of welk nieuws ze hebben uit hun groep. Wij zullen binnenkort overstappen op een app (parro) zodat de informatie op uw telefoon ook makkelijk te zien is. Daarnaast staat bij binnenkomst een infobord met informatie voor die week. Een maal per maand krijgt u een nieuwsbrief over de school gemaild. Indien er tussentijds informatie nodig is, dan mailen wij dit tussentijds. Zorg dus dat de administratie een goed email adres heeft van u.

Artis en Nemo      

Dinsdag 12 september '17 zijn de leerlingen van groep 1 tot 4naar Artis geweest. Gelukkig werkte het weer mee! De leerlingen van groep 4-8 zijn naar het Nemo geweest.                                                                                                                        artis.jpgnemo.jpg

Muzieklessen

Afgelopen vrijdag zijn de muzieklessen gestart.

Ook dit jaar komen verschillende onderdelen weer aan bod. We starten met 'Muziektheater' gegeven door Roseanne (Aslan muziekschool) gedurende 7 weken. Zij zal aan alle groepen les geven. Daarna zal er 6 weken 'percussie' gegeven worden  door Rutger. In januari zal Alejandro 6 weken 'Songwriting' geven. En Eveline zal de laatste weken 'muziek en bewegen' geven.

Tandarts

Zoals u heeft kunnen zien is de schooltandarts weer op school. Deze komt kinderen die opgegeven zijn bekijken en zonnodig behandelen. Tandarts Klaas kan dat op een zeer kindvriendelijke manier.

Foutloos rekenen

In de groepen 7 en 8 zal tot de Cito toets periode in februari les gegeven worden in door 'Foutloos rekenen'. Op de site van foutloosrekenen.nl vindt u meer informatie. In het kort krijgen de leerlingen eerst een rekentoets om het niveau te bepalen en daarna in 12 weken rekenoefeningen, huiswerk en uitleg. Deze uitleg/lessen worden door Foutloos rekenen op school gegeven tijdens de rekenles. Wij willen dat alle leerlingen zo goed mogelijk worden voorbereid op het VO en hebben gemeend dat wij deze methode dit jaar voor deze groepen moet wordt ingezet. Vanaf februari komt ook groep 6 aan bod. Op de infoavond zal u hierover door Foutloos rekenen worden geïnformeerd.

Op tijd in de groepte laat.png

Tja… na de vakantie is het altijd weer even wennen voor sommige ouders en kinderen, maar wilt u zorgen dat uw kind op tijd=half 9  in de groep is ? De leerlingen die te laat komen worden genoteerd. Ook te laat komen is schoolverzuim. Als dat te vaak gebeurt, moeten wij dat doorgeven aan de leerplichtambtenaar. Bij 8 keer te laat(per jaar) wordt de leerplicht ingeschakeld. 

Staking 5 oktober nog niet zeker voor de EP

Er is landelijk aangekondigd dat op de dag van de leraar een staking plaats gaat vinden. Op dit moment weten wij nog niet of wij hieraan mee zullen doen. Dit zal ook in overleg met het bestuur gaan.

Opvallend op de sociale media maar wel met kern van waarheid

Op de sociale media komt van alles voorbij. Toch is één bericht opgevallen en wilde ik toch even met u delen:

sep.jpg

Schoolregelscartoon-Regels.jpg

Natuurlijk leren wij kinderen thuis en op school hoe ze zich wenselijk gedragen. Een taak voor beiden. Onderstaande schoolregels hanteren wij daarbij en 2 wekelijks staan er twee regels centraal.

Algemeen

1. Er is er maar 1 die praat, zodat luisteren beter gaat.

2. Iedereen voelt zich op zijn best, als niemand wordt gepest.

3. Word jij of een ander kind gepest, tegen de juf of meneer zeggen mag dan best.

4. Ruim je eigen rommel op, dan is de school netjes en tiptop.

5. Wees zuinig op het materiaal, want het is van ons allemaal.

6. Denk eerst na voordat je iets doet, dat voelt ook voor de ander goed.

7. Heeft een vriendje verdriet, help hem dan als je het ziet.

8. Ben je aardig tegen iedereen, dan heb je veel vrienden om je heen.

9. Netjes vragen of je iets mag lenen, dan krijg je geen problemen.

10. Wees netjes en beleefd, zodat je het goede voorbeeld geeft.

Klas

1. Wij laten merken, hoe rustig we kunnen (samen)werken.

2. Werk netjes en neem de tijd, het is geen wedstrijd.

Gang/buiten

1. Wandelen in de gang, dat weten we allang

2. (Binnen en buiten) Netjes lopen in de rij, dat hoort erbij

3. In de gang en hal….zachtjes praten overal

4. Gaat de bel dan stopt het spel

WC

1. Was het plas of was het shit, houdt het schoon zodat ook een ander lekker zit.

2. Na het plassen….handen wassen

Juf Kim bevallen van een dochter.baby.png

Op 10 augustus is juf Kim bevallen van een mooie gezonde dochter.  Haar naam is  Amelia Kate. Als u een kaaartje wil sturen kunt u dat doen en afgeven aan Lee -Ann. Zij zal zorgen dat het kaartje bij haar komt. 

Foto's

Video's

Meer informatie