Nieuwsbrief oktober 2017

  • Gemaakt op: 3-10-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Diana Bakker
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Foutloos rekenen​ gestart in groep 7 en 8.

Gedurende 16 weken zullen de leerlingen van groep 7 en 8 ruim een uur les krijgen van Foutloos rekenen . Meester Gabriël, die ook op het Barleus wiskunde geeft, leert alle leerlingen snel en foutloos rekenen. Ook thuis moeten de leerlingen 1 uur huiswerk maken per dag. En dat is een opgave, maar traint de leerlingen ook om alvast te wennen aan huiswerk.  De resultaten zullen goed in de gaten gehouden worden, maar moeten bij alle kinderen zeker verbeterd zijn.  

Kinderboekenweek                                                                                  KBW17_Logo_300-300x288.jpeg

Op 4 oktober is de opening van de kinderboekenweek. Op dinsdag 3 en 10 oktober komt het Amsterdams jeugd theater wordshops geven aan alle groepen over het thema : Gruwelijk eng griezelen.

Stakinggesloten5276.png

Op 5 oktober is de landelijke stakingsdag. De school is dan dicht. De leerkachten zullen dan in Den Haag staken voor een beter salaris en lagere werkdruk. De salarissen in het basisonderwijs zijn significant lager dan het salaris van een docent in het voortgezet onderwijs. En dat is niet juist. Ook om het vak leerkracht aantrekkelijk te houden moet er iets aan het salaris en werkdruk worden gedaan. 

Werkt "Goed zo!" goed voor kinderen? UVA  vraagt medewerking.uva.png

Voor kinderen die moeilijk luisteren en snel boos worden kan het helpen om meer complimenten te geven, dat komt uit onderzoek. Complimenten kunnen gedrag van kinderen veranderen. Het maakt alleen wel uit op welke manier dat gedaan wordt.              In het kader van onderzoek biedt de Universiteit van Amsterdam hulp aan ouders die merken dat hun kind (4 t/m 8 jaar) geregeld dwars, opstandig of boos is. Ouders krijgen tips en adviezen en gaan twee weken lang dagelijks oefenen door middel van een dagboekje. 

Om te kijken of ouders echt verschil merken, vullen zij drie keer een vragenlijst in en doen één keer een speltaak. Na afloop ontvangen ouders een vergoeding voor hun deelname.Meer informatie of deelnemen:  www.complimentenonderzoek.com

Te laat .........................kom op tijd

Binnenkort zullen er weer acties van de leerplichtambtenaar zijn. Zij zullen te laat komers aanspreken. Behalve dat kinderen op tijd in de klas moeten zijn ( 8.30 uur) is het behoorlijk storend als kinderen te laat komen. Leer uw kind op te zijn en ga op tijd van huis of stuur ze op tijd naar school.

Gezond eten..........een kwestie van doen.gezond-eten-1

Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van verkeerde eetgewoontes en te weinig beweging. Overgewicht op jonge leeftijd kan grote gevolgen hebben voor nu en later. Denk aan pesten, minderwaardigheidsgevoel, niet goed kunnen meekomen met sport of bewegingsactiviteiten. Verder zijn er nog de gezondheidsrisico’s op latere leeftijd zoals diabetes, hart-en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Kinderen brengen een groot deel van de week door op school waardoor dit een heel geschikte omgeving is om aan preventie van overgewicht te doen. Natuurlijk samen met de opvoeders! De ochtendpauze op school is het moment om even iets te eten en te drinken. Dat is belangrijk om het vol te houden tot de middagpauze. Maar een pauze hap is niet bedoeld als hele maaltijd. Geef daarom iets mee wat niet te groot is en niet teveel calorieën bevat.

Daarom zijn de volgende regels met betrekking tot de pauzehap:                                                                                             

Fruit: alle soorten (v.b. kiwi, appel, aardbeien, ananas) 
Rauwkost (tomaat, komkommer, paprika e.d.) 
Brood (bruin/volkoren/bolletje) Volkoren knäckebröd, Mueslibolletje. 
Melk, karnemelk, water, limonade

Tips: Fruit heeft onze sterke voorkeur als pauzehap, een boterham is een prima alternatief. Leer kinderen water drinken; het is altijd bij de hand, voordelig, levert geen calorieën en is niet slecht voor het gebit! Op school mag elk kind water drinken ook tussendoor. 
Afbeeldingsresultaat voor gezond eten kinderen
Voor de lunch:
Alle soorten fruit bijvoorbeeld kiwi, appel, aardbeien, ananas.
Rauwkost bijvoorbeeld tomaat, komkommer, paprika 
Brood (bruin/volkoren bolletje) Volkoren knäckebröd Mueslibolletje 
Melk, Karnemelk, water.

Het meegeven van croissants zien we steeds vaker. Deze geven we weer mee naar huis. 
Tip:Zorg voor een goede lunch die de avond tevoren ook al klaar gemaakt kan worden. Dat scheelt tijd in de ochtend. 

Jong geleerd.....oud gedaan is zeker van toepassing op eetgewoonten, dus help uw kind gezond te blijven. 


Foto's

Video's

Meer informatie