Nieuwsbrief november 2017

  • Gemaakt op: 30-10-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Diana Bakker
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
Voorleeswedstrijd, verhalenschrijver en tekenaar 2017
De voorleeswedstrijd is weer geweest en uit de groepen 5-8 waren er serieus goede kandidaten. De jury had het moeilijk maar Jayden uit groep 7 las het mooiste voor. Het beste eigen gedicht of verhaal  werd gewonnen door Amy uit groep 6, en Malak uit groep 7. De mooiste tekening door Othman,Rodesha en Fa. Van harte gefeliciteerd allemaal ennnnn.......blijven lezen!!!

(Sponsor) loop sint Maarten voor Sint MaartenAfbeeldingsresultaat voor lampionAfbeeldingsresultaat voor sint maarten stay strong

Op woensdag 8 november zullen alle leerlingen met hun lampion in de ochtend de Spaarndammerstraat in gaan. Dit gebeurt met de groep en met de leerkracht. Omdat op Sint Maarten heel veel voorzieningen verloren zijn gegaan, naast alle huizen en  scholen door de orkaan, willen wij voor de stichting 'stay strong' die op Sint Maarten veel voor kinderen doet een actie houden. Voor meer informatie over het goede doel kunt u terecht bij onderstaande website:

https://www.doneeractie.nl/stay-strong-sxm-sint-maarten/-3568

Het is dus een optochtloop met hun lampion en vragen op deze manier aandacht en geld voor de kinderen op Sint Maarten. Dit doen wij met hulp van West Beweegt (gemeente Amsterdam, het stadsdeel West). Uit bronnen is vernomen dat iemand het opgehaalde bedrag wil verdubbelen! De vraag is dus of de kinderen in hun nabije omgeving (dus niet van deur tot deur in de buurt) geld willen ophalen voor dit doel. En uiterlijk 8 november het geld meenemen naar school, zodat wij aan het einde van de loop een mooi bedrag kunnen vermelden.  Op de sponsorkaart hoeft u alleen een eindbedrag in te vullen, want we lopen wel een tocht, maar geen rondes. Wij hopen dat wij een mooi bedrag kunnen ophalen in de periode van Sint Maarten voor de kinderen op Sint Maarten.

Donderdag 2 november intentie verklaring besturen "alles in een school" (IKC).
Aanstaande donderdag vanaf 16.15 zullen de besturen van Impuls, Dynamo en de ASKO (= bestuur van de EP) een intentie verklaring tekenen om te werken aan 1 organisatie die kinderen opvangt vanaf 2,5 jaar totdat ze naar het voortgezet onderwijs gaan. We delen kennis, eenzelfde pedagogische aanpak en werken met dezelfde projecten. Tevens zullen alle partijen "de school met de meeste buitenuren" vorm geven. In augustus 2018 zal alles met elkaar afgestemd moeten zijn. 

OuderbijdrageAfbeeldingsresultaat voor ouderbijdrageAfbeeldingsresultaat voor kerstAfbeeldingsresultaat voor pasenAfbeeldingsresultaat voor schoolfeestAfbeeldingsresultaat voor sinterklaas

Als het goed is heeft u een oproept om de ouderbijdrage te betalen ontvangen. Hiervan kunnen wij een aantal extra dingen doen voor de leerlingen. Waaronder het schoolreisje. Wilt u de ouderbijdrage betalen, want de goedheiligman staat al weer te popelen.

Musical over Paulus door kinderen uit Limburg
Twee weken terug hebben alle leerlingen de musical over Paulus mogen bijwonen. Deze musical werd opgevoerd door de theatergroep KISI. De 50 kinderen uit zuid Nederland hadden al herfstvakantie zodat ze konden komen optreden bij ons.  Zelfs de kleuters hebben het 1 uur en 15 minuten volgehouden.

School met de meeste buitenuren- hoe zit dat nu?boom.jpg  boom.jpg

Op de EP hebben wij vorig jaar in samenwerking met een aantal ouders en de MR besloten veel meer gebruik te maken van onze omgeving buiten. Buiten kun je heel veel dingen leren En van de natuur kunnen wij ook veel leren. Als het even kan zullen we dus met de kinderen het park in gaan om daar dingen te leren, die anders uit een boekje of smartbord aangeboden zouden worden. Behalve dat het voor kinderen goed is om buiten te spelen en te leren is het ook gezond. Elke maand zullen buiten-leer-activiteiten gedaan worden. Zo gingen de kleuters vorige week naar de natuurspeeltuin Het Woeste Westen. In de herfst wijzen de heksen de kinderen de weg langs een pad tussen bomen en struiken. De kinderen maken opdrachten en ontdekken op deze manier spelenderwijs en met al hun zintuigen de natuur.

In elke klas hangt een kalender van buitenactiviteiten die in die periode gedaan kunnen worden. Deze zullen gekozen worden passend bij het thema waar aan gewerkt wordt.

Laatste schooltuinles weer geweest.
Dinsdag 10 oktober hadden de kinderen uit groep 7 één van hun laatste schooltuinlessen. Zij mochten zelf soep maken! De kinderen hebben daarvoor eerst zelf de geteelde groenten gezocht en gesneden. Groep 7 vond het een super leuke les. Aan het einde mochten zij natuurlijk hun eigengemaakte soep opeten, met brood en ook eigengemaakte kruidenboter! Groep 6 zal in het voorjaar starten met de schooltuinlessen (zaaien) en in het najaar weer veel groenten en bloemen oogsten. 

Leerlingen van de EP in de Amsterdamse keuzegids 2018!

Afbeeldingsresultaat voor keuzegids 2018 amsterdam

Leerlingen en leerkrachten zijn te zien in de komende keuzegids voor het voortgezet onderwijs voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs. Alle leerlingen die in groep 8 zitten in Amsterdam en omstreken zullen deze gids krijgen. (oplage ruim 8000) En de leerlingen staan er goed op!!


De Hermitage 'oude meesters'.
De groepen 4,5 en 6 zijn naar de Hermitage geweest. Zij hebben daarvoor al veel geleerd over 'de oude meesters'. Het thema van de tentoonstelling en het bezoek. Ook mochten zijn zelf een poging doen een meesterstuk te maken. En bij sommige is dat ook gelukt!

Yoga voor kinderen op de EPdownload ypga (1).png
Na schooltijd wordt er aan de leerlingen van groep 3 en 4 yogales gegeven. Er doen nu 7 kinderen mee, dus er zijn nog 3 plekken over. De voordelen van yoga zijn hieronder beschreven ( en dat zijn er nogal wat!).

De positieve effecten van kinderyoga:
Beweeg 
Verbetert de circulatie
Helpt endorfine vrij te geven
Geeft een energieboost
Ontwikkelt flexibiliteit, coördinatie, balans en kracht.
Speel
Voordelen van mindfulness spelletjes:
Bevordert de sociale interactie
Verbetert communicatie en samenwerking
Ontwikkelt zelfvertrouwen en eigenwaard.
Ontwikkelt taal en sociale vaardigheden
Stretch
Voordelen van stretching:
Verbetert de bloedsomloop en vertsterkt het immuunsysteem
Verbetert balans en mentale stabiliteit
Verscherpt de concentratie
Vermindert spanning
Voel
Verlicht stress en vermoeidheid
Ontspant de spieren en kalmeert het zenuwstelsel
Bevordert sociale contacten, respect en communicatie
Verbetert de bloedsomloop en stimuleert het lymfatisch systeem
Leert je je grenzen kennen en aangeven.
Adem
Voordelen van ademhalingsoefeningen:
Geeft het ademhalingsstelsel energie
Kalmeert het zenuwstelsel
Bevordert de concentratie en helderheid
Helpt boosheid, angst en stress te verminderen
Geloof
Voordelen van positieve affirmaties:
Bevordert positief denken
Ontwikkelt zelfvertrouwen en eigenwaarde
Geeft een positief zelfbeeld
Verhoogt de emotionele weerbaarheid
Ontspan
Voordelen van visualisaties:
Verbetert de concentratie, luistervaardigheden en geheugen
Verbetert de mentale en emotionele gezondheid
Bevordert een diepere slaap
Ontwikkelt de verbeelding en creativiteit

Agenda

November
1                     Open inloop nieuwe ouders 9-11 uur
2                     Tekenen intentie verklaring - alles in een school- 16.15 uur
2                     MR vergadering
8                     Sponsorloop Sint Maarten voor Sint Maarten
10        Sint Maarten
27        Start vrijwillige oudergesprekkenFoto's

Video's

Meer informatie