Nieuwsbrief juli 2017

  • Gemaakt op: 5-7-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Diana Bakker
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

125 Jarig bestaan.

Het was een mooie week met veel activiteiten! De buitenspeelgoeddag, de sportdag, het schoolreisje, de vossenjacht, disco en de reünie.

De kinderen hebben genoten en het personeel heeft hard gewerkt om alles mogelijk te maken. Ook hebben we heel veel steun en hulp gekregen van ouders!!!! Dank daarvoor!!!!

We kunnen trots terugkijken op een mooie week! 

Rapport besprekingen.

In de week van 10 juli zijn de rapportbesprekingen. U kunt op de deur van elke klas uw tijd aangeven. Indien u niet op school komt, dan kunt u ook per mail contact opnemen met de leerkracht om te vragen welke tijden nog niet 'geboekt' zijn. 

Eindfeest woensdag 19 juli- laatste schooldag.

Op de laatste schooldag wordt het eindfeest gehouden voor de kinderen. Hiervoor zijn ouders nodig bij de spelletjes. De school gaat op die woensdag gewoon uit om 2 uur en dan kunnen de kinderen genieten van een lange vakantie.

Afscheid

Helaas zullen we dit jaar afscheid gaan nemen van twee leerkrachten. Florianne (gr.4) heeft een baan gevonden dicht bij haar woonplaats en Linda Duijts(gr.8) zoekt nog een betrekking dichter bij huis .

Ook meester Sjoerd gaat de school verlaten. Hij werkte al op een andere ASKO school en kan daar meer dagen gaan werken. Vanaf januari zal meester Ziggy ( bekend bij de BSO van de school) zijn taak overnemen en tot die tijd zijn wij nog op zoek naar een vakleerkracht lichamelijke opvoeding voor twee dagen.

We danken de leerkrachten voor hun inzet en betrokkenheid bij de school!

Nieuwe leerkrachten

Door het vertrek van Linda en Florianne kwamen er twee vacatures. Gelukkig hebben we deze weten in te vullen. Michelle Labout en Jasper Schagen zullen het team komen versterken. Beide jonge leerkrachten die er erg veel zin in hebben. Zij zullen zich later uitgebreid aan u voorstellen. Omdat zij beide werken kunnen we helaas voor de vakantie geen contactmoment met de ouders of kinderen plannen. De leerlingen van groep 7 hebben wel al kennis gemaakt met meester Jasper, omdat hij een onderzoekje voor zijn master heeft afgenomen een paar weken geleden. 

Het exacte plaatje van welke leerkracht welke groep krijgt is klaar.  


Gr.1/2A            Juf Jolanda en 2dagen juf Ilse

Op de maandag, dinsdag en woensdag heeft jufJolanda de groep en op de  donderdag en vrijdag juf Jlse.

Gr. 1/2B          Juf Caroline  en 1 dag juf Ilse 

Juf Carloline is op de maandag vrij en dan staat juf Ilse voor de groep. 

Gr. 3                 Juf Lisette en 1 dag juf Manouk

Juf Lisette is op de maandag vrij en dan staat juf Manouk voor de groep. 

Gr. 4                 Juf Lisanne en 1 dag juf Anouk

Op de dinsdag is juf Anouk in de groep, want dan is juf Lisanne vrij. Op de maandag, donderdag en vrijdag zal juf Anouk  de groep ondersteunen zo ook in groep 3 en  5. 

Gr. 5                 Juf Maria 5 dagen ( tot juf Kim terug is van zwangerschapsverlof)

Juf maria zal in groep 5 staan alle dagen, tot juf Kim terug is van zwangerschapsverlof ( gepland na de kerst). Daarna neemt juf Kim op de maandag de groep 1 dag.

Gr. 6                  Juf Michelle

Juf Michelle is nieuw en werkt nu op een andere school nog. Wij zijn blij dat zij voor de Elisabeth Paulus heeft gekozen. Zij is er elke dag. 

Gr. 7                  Juf Dewi met  juf Tessa

Juf Dewi is er elke dag en 1  dag geeft juf Tessa les aan groep 7. Ze ondersteunen ook de leerlingen die extra aandacht nodig hebben in groep 6,7 en 8.

Gr. 8                 Meester Jasper met juf Manouk   1 dag( tot juf Kim terug is van  zwangerschapsverlof)

Meester Jasper werkt momenteel  op een andere school en komt bij ons werken. Hij werkt 4 dagen en juf Manouk is er op de vrijdag. Als juf Kim terug is zal juf Kim de vrijdag in de groep werken. 

Terugblik/ Laatste weken

Een schooljaar vliegt voorbij, met name achteraf gezien. We zijn gestart dit jaar met enkele nieuwe collega's en het leerlab. Het leerlab dat leerlingen de mogelijkheid biedt om extra taal lessen te krijgen om zodoende de uitstroom naar het voortgezet onderwijs hoger te krijgen en eventuele taal achterstanden een hoger advies niet in de weg te staan. Het is met name bedoeld voor kinderen die wel gemotiveerd zijn maar moeite hebben met de taal.  Juf Maria heeft deze taak serieus opgepakt en Juf Manouk zal deze taak volgend jaar overnemen van haar.

In december zijn wij gestart met IPC ( projectmatig werken ) van groep 3-8 . Volgend jaar zullen wij tussen alle vakanties projecten met IPC uitvoeren.

Daarnaast hebben wij het afgelopen jaar intensiever gewerkt met onze partners om te komen tot een -alles in een school-. Dit zal begin volgend jaar officieel bekrachtigd worden. Leerlingen van 2.5 jaar tot 12 jaar vangen wij op binnen de school.

Ook hebben een aantal fanatieke ouders meegedacht over het profileren van de school. EP de school met de meeste buitenuren is daarvan een opbrengst.

De school is ook mooi aangekleed en ziet er sfeervol uit.

Musical groep 8

Vrijdag 14 juli treden de leerlingen van groep 8 op. Het is hun laatste acteer moment op de EP.

In de middag zullen de leerlingen de voorstelling kunnen zien tijdens schooltijd en in de avond is de voorstelling voor de ouders en familieleden.

De leerlingen stromen uit naar verschillende scholen in Amsterdam. De adviezen van de vervolgscholen zijn als volgt:

VMBO/LWOO 34%

VMBO B/K       13%

VMBOT/ HAVO 13%

HAVO/VWO    40%

Wij wensen alle leerlingen van groep 8 het allerbeste! Pak je kansen en maak je dromen waar!

De schoolvakanties en de vrije dagen voor volgende schooljaar
Hoewel het huidige schooljaar nog niet voorbij is, krijgt u alvast de planning voor het volgend jaar, dus 2017-2018.

 de eerste dagde laatste dag
herfstvakantie21 oktober30 oktober
december21 december vanaf 12.00 uur7 januari '18
voorjaarsvakantie24 februari '184 maart '18
Pasen30 maart '182 april '18
mei vakantie27 april '1813 mei '18
zomervakantie             20 juli '18
2 september '18


De vrije dagen:
- Sinterklaas dinsdag 5 december vanaf 12.00 uur
- studiedag maandag 30  oktober
- studiedag donderdag & vrijdag 8 en 9  februari
- Pinksteren maandag 21 mei
- studiedag maandag & dinsdag 25 en 26 juni

-Indien geen calamiteiten zijn geweest donderdag 19 juli

 


Foto's

Video's

Meer informatie