Nieuwsbrief februari 2018

  • Gemaakt op: 2-2-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Diana Bakker
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

IPC thema's
De kleutergroepen hebben het over gezond en ziek zijn. Daarvoor was de moeder van een van de leerlingen die huisarts is in de groepen geweest. De groepe 3 en 4 hebben het over  bouwen en constructies. Daarvoor is een opa in de groep geweest die de kinderen vertelde hoe je een stevig gebouw kunt maken. Hijheeft namelijk vele gebouwen gemaakt. De kinderen vinden het erg interessant als er sprekers uit het vak langs komen. Ouders die een binnen een thema ook een aanvulling kunnen geven zien wij graag op school. Let dus op de thema's en als het in uw vak- of interessegebied  ligt, meld het dan even.  We kunnen leren van elkaar. 

Groep 5: museum bezoek naar 'Het weeshuis'.
Groep 5 is met de cultuurbus naar het Weeshuis geweest ( in het Historisch museum) in het kader van het IPC thema 'jong en oud'.  Een interessante excursie vonden de kinderen!

6 februari theoretisch verkeersexamen voor groep 7
Dinsdag 6 februari wordt het theoretisch verkeersexamen afgenomen. Later zal ook het  praktijkexamen af worden genomen. Een goede voorbereiding voor de overstap naar het voortgezet onderwijs waar de fiets vaak wordt gebruikt. 

 februari: Carnaval!
Op donderdag 8 februari vieren we met de hele school Carnaval. Op deze gezellige dag komen alle kinderen verkleed naar school. 

We lunchen extra lekker met pannenkoeken. Zou u op de deur van de klas kunnen aangeven of u pannenkoeken kunt bakken? U krijgt dan vanaf 4 februari het pak pannenkoekmix (alleen water toevoegen) mee. U bakt thuis de pannenkoeken en brengt ze om 12.00 naar school.
's Middags vanaf 12.45 uur is er een Talentenshow.  In elke klas worden voorrondes gehouden, om te kijken wie er in de grote gymzaal mag optreden: zingen, toneel, dansen, muziek, enzovoort!
Natuurlijk zijn alle ouders van harte welkom om te komen kijken.

9 februari  studiedag team
Dan zijn de leerlingen dus vrij.

Winter-experience 
Woensdag 21 februari komt West beweegt met hun eigen gymles. De kinderen krijgen dan een wintersport les. Bij deze les wordt er gefilmd en gefotografeerd, hiervoor moet u toestemming geven. Maandag krijgen de kinderen een formulier mee naar huis. Dit formulier kunt u ondertekend weer naar school meegeven als u toestemming geeft.  

Week van de Lentekriebels
Van maandag 19 maart t/m vrijdag 23 maart gaan we Lentekriebelen! De Week van de Lentekriebels is een landelijke themaweek en gaat vooral over liefde en vriendschap: een respectvolle omgang met elkaar. 
Deze week vindt altijd plaats wanneer de lente begint, omdat dan de bloemen weer beginnen te bloeien en er weer jonge dieren geboren worden. We krijgen lentekriebels in onze buik en raken vertederd door de prachtige ontwikkelingen in de natuur!

In elke klas wordt er elke dag een les gegeven uit het bijbehorende lespakket. De lessen kunnen gaan over vriendjes maken, verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes, grenzen aangeven en elkaars grenzen respecteren, en ontwikkelingen van een baby’tje in de buik tot de veranderingen die plaatsvinden in de puberteit. Kinderen zijn daar zelf natuurlijk heel nieuwsgierig naar! 

De lessen passen bij de belevingswereld van de kinderen, en zijn bedoeld om kinderen een stevige basis te geven in zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Elk kind is immers uniek en mag er zijn! Een belangrijk thema daarin is weerbaarheid: kunnen opkomen voor jezelf. Elk kind moet weten dat niemand zomaar aan zijn of haar lichaam mag komen als het kind dat niet wil. Daarnaast is het belangrijk dat kinderen weten en kunnen aangeven wat wél oké is. Zo worden kinderen weerbaar! 
Wij vinden dit thema als school erg belangrijk. Tegenwoordig krijgen kinderen via reclames, internet en andere media gemakkelijk een verdraaid en onrealistisch beeld van liefde en relaties, wat niet klopt met de werkelijkheid. Met de lessen in de Week van de Lentekriebels kunnen we daar de feiten tegenoverzetten, vanuit een positieve blik. Zo krijgen we een prettige sfeer, zowel in de klas als daarbuiten, waarin iedereen zichzelf mag zijn! 

Ouderbijeenkomst  met theater “Opgroeien met liefde”
Liefde, respect, en weerbaarheid zijn thuis natuurlijk net zo belangrijk als op school. Als ouder wil je graag je kind zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. Ook als het om liefde en relaties gaat! Hoe maak je je kind weerbaar? Weet je kind genoeg over veranderingen in de puberteit? Wat kun je nou wanneer vertellen, en hoe dan? Hoe ga je om met lastige vragen? Dit komt allemaal aan bod bij de speciale ouderbijeenkomst met theater op dinsdag 15 maart om 19:30 – 21:00.  De inloop is vanaf 19:15
U krijgt handige tips, en de acteurs krijgen u gegarandeerd  aan het lachen! U bent van harte uitgenodigd!
Opgeven via het retourstrookje of via de mail.  (d.bakker@askoscholen.nl)

Bekijk de agenda op de homepage van de school. Deze is actueel!!


Foto's

Video's

Meer informatie