Nieuwsbrief december 2017

  • Gemaakt op: 3-12-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Diana Bakker
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Sint Maarten Sponsorloop brengt €1095 op voor sint Maarten

sponsorloop.jpg

De sintmaartenloop heeft €1095 opgebracht. Een heel mooi resultaat voor het getroffen eiland. Het geld wordt besteed aan een organisatie die op Sint Maarten veel voor kinderen doet en organiseert. Een bedankje is al binnen en ze zullen het goed besteden!

Het nationaal schoolontbijt......een goed begin is het halve werk
Het schoolontbijt ging er weer goed in. En alle ouders even de complimenten..............want de lunches van de kinderen zijn echt gezond(er). 

School van de rijke toekomst
Op 2 november is de intentieverklaring om een alles- in- een- school te formeren getekend door de verschillende besturen. De EP wordt een school waar kinderen van 2,5 tot 12 jaar worden opgevangen en onderwijs krijgen. De partners werken intensief samen om op alle mogelijke vlakken het pedagogisch klimaat en ontwikkeldoelsellingen voor de kinderen te realiseren. Voor de peuters is er vanaf januari een dagelijkse  5-uurs opvang/voorschool van 8.45-13.45 uur.  Na schooltijd is de BSO die kinderen opvangt tot 18.00 uur. 

De Sint
Dinsdag komt de Sint de school bezoeken. Zijn entree is op het speelpleintje van de onderbouw om ongeveer 8.40 uur. De kinderen mogen eerst naar de klas ( jas aanhouden) en gaan met de leerkrachten naar buiten. Willen alle ouders achter de leerlingen gaan staan, zodat hij de kinderen goed kan begroeten?

Om 12 uur zijn de kinderen vrij!

sinterklaas-rond.jpg

Kerstversieren met de ouders
Op woensdagavond gaan we samen met de ouders de school 'optuigen' voor de kerst. Daarvoor zijn er strookjes meegegeven waarop u kunt aangeven of u ook kunt helpen. We hebben veel mensen nodig, zodat het snel kan worden versierd. Graag oude kleren aantrekken. We hebben die avond ook nog 2 schilders nodig om het een en ander te schilderen. 

kerst versieren.jpg

Koffie met directie en ouders
Op 19 december wil ik alle ouders de gelegenheid geven op een informele manier met elkaar over schoolzaken te praten. Zo kan de directie weten wat er speelt, leeft en informatie delen over bepaalde onderwerpen. Goede ideeën kunnen worden besproken, maar ook hinderlijkheden. Iedereen is welkom in de ouderkamer vanaf kwart voor negen tot kwart voor tien.

kofie ronde tafel.jpg

Ouderbijdrage
Wilt u zo vriendelijk zijn de ouderbijdrage te storten of te betalen? Zo met de feestdagen lopen de kosten al aardig op. 

Staking op 12 december
Op 12 december is de tweede landelijke stakingsdag. Het definitieve besluit is nog niet genomen door de school of wij wel of niet deelnemen. Zodra wij dat weten laten we het meteen weten. Neemt u wel alvast voorzorgsmaatregelen voor opvang.

Loesje_9-150x150.jpg

Kerstspeurtocht
Dit jaar zullen we een kerstspeurtocht houden met de kinderen op dinsdag  19 december. Leerlingen van groep 7 zullen in de buurt verschillende scenes spelen van het kerstverhaal. De kinderen lopen alle voorstellingen af en krijgen het kerstverhaal zo te zien en te horen. Deze speurtocht is in de ochtend/middag en komt in de plaats van de kerstmusical. Als u een groepje wilt begeleiden, of een scene, dan kunt u zich melden bij juf Dewi van groep 7 of juf Maria. 

Kerstdiner
Op woensdagavond 20 december is het kerstdiner met de kinderen. Dit is van 5 tot 7 uur. U krijgt via de leerkracht nog extra informatie hierover.

kerst-lief-kerstkoortje-tbj.jpg

Kerstkoor
Ook dit jaar zullen we uit groep 5 en 6 leerlingen selecteren voor het kerstkoor en de begeleiding. De audities zijn de komende week. Zij zullen voor het kerstdiner optreden bij de binnenkomst. 

Groep 7 en 8  spelen mediamasters/ mediawijsheid
Afgelopen periode hebben de kinderen "MediaMasters" gespeeld. Dit is een spel dat de kinderen  gezamenlijk spelen op school. Het is een spel waarbij kinderen leren omgaan met het internet, social media en games. De kinderen konden het spel thuis ook spelen om voor de klas jokers te verdienen. 

media wijsheid.png

Introductie les: programeer club groep 7 en 8
Op vrijdag 8 december kunnen 25 leerlingen van groep 7 en  8 van 13.30 tot 14.30 op school een introductie les programmeren volgen. Deze les wordt digitaal gegeven en kan indien er genoeg kinderen zijn die enthousiast zijn geworden een vervolgcursus programmeren opleveren. 

Facebook pagina van de school
De school heeft al een paar jaar een facebook pagina. Daar posten we nieuwtjes en foto's op. Leuk om die site te volgen!

Kerstvakantie
Op donderdag 21 december is de laatste schooldag voor de kerstvakantie. De kinderen zijn dan om 12 uur uit! Op maandag 8 januari zien wij alle leerlingen weer terug. 

Agenda
Januari 2018
8     Eerste schooldag na de kerstvakantie
22   Start M-toetsenFoto's

Video's

Meer informatie