Ouder & kind adviseur

​​Algemeen
Soms gaat het op school of thuis wat minder goed met een kind. Het kan wat stil of teruggetrokken zijn of juist druk en ongeconcentreerd. Problemen thuis hebben vaak hun neerslag op h​et gedrag van kinderen op school. Een gezin/ouder kan in een moeilijke situatie verkeren. Er kunnen zorgen zijn rond geld, familie of gezondheid. Het kan om Uw situatie en het kind gaan.


Hulp
Ouders willen het beste voor hun kind. Zij proberen zo goed mogelijk te begeleiden en oplossingen te zoeken als het minder gaat. Soms lukt dit niet alleen, dan is er iemand nodig die luistert, meedenkt, helpt. Dat kan de schoolmaatschappelijk werker zijn. Soms is dan een enkel gesprek met deze persoon al genoeg, anders is er een vervolg. Soms zijn er anderen die U of uw kind beter kunnen helpen. Dan zal de schoolmaatschappelijk werker U adviseren en U ondersteunen bij de verwijzing als U dat prettig vindt.

De procedure
U kunt via de interne begeleidsters of via de leerkracht een afspraak maken met de ouder & kind adviseur. Natuurlijk kunt u ook zelf contact met haar opnemen. Haar aanwezigheid is bij de ib’sters bekend. Daar zijn voor u geen kosten aan verbonden. De gesprekken die U heeft zijn natuurlijk vertrouwelijk.
Alleen met uw toestemming kan er met anderen over de inhoud worden gesproken. Aan de school wordt wel doorgegeven dat u een gesprek heeft. 

Ouder&kind adviseur Myrna Bosman          
Dit schooljaar ben ik gestart als ouder&klind adviseur op Montessorischool De Regenboog. Ik ben 46 jaar en moeder van een zoon van 19 en een dochter van 15 jaar. Ik zal de maatschappelijk werk taken gaan uitvoeren en daarnaast als opvoedadviseur werkzaam zijn. U kunt bij mij terecht voor vragen over het jeugdsportfonds, stadspas aanvragen of scholierenvergoeding. Daarnaast ben ik er voor vragen over de opvoeding, zoals mijn kind luistert niet,  mijn kind heeft veel ruzie met klasgenoten, mijn kind heeft last van de scheiding, mijn kind heeft geen vriendjes e.d. Ik zal regelmatig op school zijn en voor het maken vragen, advies of het maken van een afspraak ben ik van maandag tot en met dinsdag bereikbaar op mijn mailadres m.bosman@oktamstedam.nl of telefonisch op 06-33315366.