Engels van groep 1 t/m 8

VVTO

De Archipel is een VVTO school. VVTO staat voor Vroeg Vreemde Taal Onderwijs.

Scholen met VVTO doen meer aan vreemde talen dan het verplichte Engels in het basisonderwijs, dat meestal in groep 7 en 8 wordt gegeven. Het doel van VVTO is om leerlingen een betere Engelse taalvaardigheid te geven. Kinderen vinden het leren van een vreemde taal heel erg leuk en spannend en zijn erg enthousiast. Op De Archipel doen wij dit deels methodisch en deels binnen de thema's.​ Zo hebben wij twee 'native speakers' die lessen geven:

Katy.JPG

Hoi, ik ben Bryony Pennell. Ik kom uit zuidwest Engeland maar woon al bijna 16 jaar in Nederland. Ik woon sinds 2005 met mijn man en twee kinderen (Lynn, 8 jaar, en Kian, 5 jaar) op IJburg. In Engeland ben ik afgestudeerd in Engels literatuur en ik ben net klaar met mijn TEFL diploma (Teaching English as a Foreign Language). Ik werk graag met kinderen en ben blij om naast mijn parttime baan (officemanager) een bijdrage te kunnen leveren op de Archipel. Het is geweldig om te zien dat het leren van een tweede taal op jonge leeftijd ook de ontwikkeling en zelfvertrouwen van kinderen stimuleert. Ik hoop dat de kinderen net zoveel leren en genieten van de Engelse lessen als ik zelf!

Anouk.png

Hoi allemaal,

How do you do? Laat ik mij even voorstellen! Ik ben juf Anouk.

De kinderen van groep 4 tot en met 8 kennen mij al goed, omdat ik elke donderdag Engelse les geef als 'native speaker'. Ik bedenk dan leuke Engelse activiteiten die verbonden zijn aan het thema waar de klas op dat moment mee bezig is. Waarom ik zo goed Engels kan? Ik heb als jong kind een paar jaar in de Verenigde Staten (Michigan) gewoond, als student een half jaar in Australië (Brisbane) en voor mijn studie en werk bijna zeven jaar in Engeland (Londen). Komend schooljaar blijf ik één dag in de week Engels geven aan deze groepen.

Daarnaast ga ik ook aan mijn LIO-stage beginnen in groep 1/2 bij juf Michelle. Dit is de laatste stage voor ik officieel juf ben. Op donderdag en vrijdag ga ik dan samen met de kinderen leren, spelen en ontdekken.

Ik ben heel blij dat ik een plekje bij de Archipel heb gevonden. Ik kwam voor het eerst op deze school in de lente van schooljaar 2015/16 om bij juf Kelly in groep 6 stage te lopen en de OGO minor te volgen bij Ester. De visie, inzet en passie van het team passen perfect bij mij!

Als ik niet voor de klas sta, ga ik het liefst lekker uit eten, op reis of naar een concert. Mijn grote wens is om ooit mijn eigen puppy te hebben…of een olifant!

Groetjes en heel veel liefs, 

Anouk