Nieuwsbrief 30 november

  • Gemaakt op: 30-11-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Bas Meijer
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Personeel

Afscheid van juf Joan 

Lieve kinderen en ouders,

In juni 2018 is het tien jaar geleden dat ik bij De Archipel ben komen werken. Vanuit 'het niets' beginnen was een behoorlijke uitdaging en ik vind het mooi om te zien hoe de school in tien jaar tijd is gegroeid tot een, al zeg ik het zelf, fijne, warme school die goed staat aangeschreven! Daar ben ik best trots op!

Met enigszins pijn in mijn hart ga ik deze veilige haven verlaten. Thuis wacht mij een nieuwe uitdaging. Al 35 jaar woon ik vlak bij IJburg, op een scheepswerf, waar mijn familie al ruim 50 jaar de mooiste woonarken bouwt. Omdat het daar steeds drukker wordt, heb ik besloten om mijn man te helpen en daar te gaan werken. Helemaal nieuw is het dus niet voor mij, maar bouwvakkers i.p.v. lieve kinderen, tja dat is best even wennen! Maar ik heb ook wel zin in een nieuwe uitdaging. De Archipel gaat vanaf nu dus op zoek naar een nieuwe 'juf Joan' zodat ik mijn plekje goed kan overdragen. Ik ga jullie allemaal heel erg missen, de warme kinderknuffels, de gezellige gesprekken en feesten, mijn collega's….. maar ik woon vlakbij en kom jullie vast en zeker nog hier op school of op IJburg tegen!

Liefs, juf Joan

Joan is heel lang een vertrouwd gezicht geweest en iedereen kent haar lach en grapjes. We zullen haar erg gaan missen! Zodra bekend is wanneer Joan afscheid neemt, zullen we u dat uiteraard laten weten. Dat zal ergens in januari/februari zijn. Als u een goede tip heeft voor haar vervanging, dan kunt u een mailtje sturen naar Bas: b.meijer@askoscholen.nl . We zullen spoedig een vacature uitzetten.  

Mathilda Bongaardt nieuwe aanwinst IB

Mathilda heeft zich aan het begin van het schooljaar op de ouderavond al aan u voorgesteld. Tot vandaag werkte zij als ZZP-er op onze school als specialist Passend Onderwijs. Vanaf morgen, 1 december werkt zij vast op onze school als tweede Intern Begeleider (IB), naast Ester van Oers. Samen zullen Ester en Mathilda zorg dragen voor goede en professionele ondersteuning voor alle leerlingen die iets extra's nodig hebben. Mathilda werkt op maandag en dinsdag, Ester op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Vervangen zwangerschappen Shanti en Nadia

Op onze website (en alle vacature-sites) staan twee vacatures voor vervanging van Shanti en Nadia. Beide gaan in het voorjaar met verlof tot de zomervakantie. Helaas heeft er nog niet 1 kandidaat gereageerd op de vacatures, ondanks een behoorlijk social-media offensief van onze kant. Wij vragen u allemaal om de vacatures te delen via FB, Twitter, wat u ook maar gebruikt.

 OR

Verschillende mensen die de ouderbijdrage overmaken via hun Rabobank, hebben vragen gesteld over een melding. Sinds kort werkt de Rabobank met een systeem dat rekeningnummers koppelt aan een exacte naam. Als die niet overeenkomen, krijg je daar melding van. Het is dan een kwestie van doorklikken. Je kunt je transactie wel gewoon doen.

 SE dag

Wederom verzorgt SE-dag een dagprogramma op onze studiedag op 6 december. Hier vindt u de flyer en de uitleg. SE-dag onderzoekt nu of ze op 12-12 ook eventueel opvang kunnen aanbieden als de landelijke staking dan doorgaat. U krijgt daarover na 5 december (ultimatum POinactie) bericht van ons.

S.E. Dag-Flyer.pdf

Open dag

Wij hebben op 15 december van 09:00 tot 12:00 een open ochtend. Kinderen en ouders zullen belangstellenden rondleiden door de school. We merken een toenemende belangstelling voor onze school en laten mensen graag zien wat voor prachtig onderwijs er hier wordt gegeven. Aan u de vraag om dit vooral rond te bazuinen!

Groei

Wij zijn trots op onze school en willen kwaliteit voor groei laten gaan. Maar, er wordt veel gebouwd op IJburg en we groeien gestaag. Daarom hebben we samen met het bestuur besloten om komend jaar een extra groep te gaan starten. Dat betekent dat we in sommige gevallen een andere groepssamenstelling gaan maken. Op die manier kunnen we de groepen kleiner houden en is er meer aandacht per leerling en ruimte voor zij-instroom. U hoort daarover meer in het voorjaar.

 


​Personeel
OR ouderbijdrage Rabobank
SE dag 6 december
Open dag 15 december
Groei


Foto's

Video's

Meer informatie