Catharinanieuws 1

  • Gemaakt op: 15-9-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Rinus Goede
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

september 2016


 

Agenda september

160900-1.png
 

Vakanties en vrije dagen 2016 – 2017

Studiedag (1) vrijdag 14 oktober
Herfstvakantie zaterdag 15 oktober t/m zondag 23 oktober
Studiedag (2) maandag 28 november
Vrije dag vrijdag 23 december (dag voor de kerstvakantie)
Kerstvakantie zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari
Studiedag (3) dinsdag 24 januari
Voorjaarsvakantie zaterdag 18 februari t/m zondag 26 februari160900-1a.png
Studiedag (4 en 5) donderdag 30 maart en vrijdag 31 maart
Pasen vrijdag 14 april en maandag 17 april
April/Meivakantie zaterdag 22 april t/m zondag 30 april
Bevrijdingsdag vrijdag 5 mei
Hemelvaart donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei
Pinkstervakantie zaterdag 3 juni t/m zondag 11 juni
Studiedag (6) maandag 26 juni
Studiedag (7) woensdag 5 juli
Vrije dag vrijdag 21 juli (dag voor de zomervakantie)
Zomervakantie zaterdag 22 juli t/m zondag 3 september

Formatie

160900-2.png 

Toelichting op de formatie

Wij zijn blij dat er weinig wisselingen zijn in ons team. We starten met twee nieuwe leerkrachten:
· Marienke la Rivière staat op woensdag in groep 1/2A en op donderdag en vrijdag in groep 4.
· Sharita Ramlagan staat vier dagen per week voor groep 7.
Beiden zijn ervaren leerkrachten en hebben hiervoor op een andere Asko-school gewerkt. De kinderen en ouders van de betreffende groepen zullen snel kennis met hen maken. Zij zullen zich binnenkort in deze CatharinaNieuws aan u voorstellen. Wij wensen Marienke en Sharita veel plezier bij ons op school!

Vervanging leerkracht bij afwezigheid

Misschien heeft u er in de vakantie iets over meegekregen in het nieuws: In het onderwijs wordt het een steeds groter probleem om vervangingen te regelen als een juf of meester bijvoorbeeld vanwege ziekte afwezig is. Sinds 1 juli 2016 geldt voor het bijzonder onderwijs de WWZ (wet werk en zekerheid) en ging voor het gehele primair onderwijs de nieuwe cao-PO in.
Dit heeft onder andere ten gevolg dat het moeilijker is dan voorheen om vervanging te regelen. Hierdoor zijn op veel scholen nog niet alle vervangingsvacatures na de zomervakantie vervuld. Gelukkig is het op onze school wel gelukt om alle dagen in alle groepen een leerkracht te hebben.
Zowel het bestuur als directies van de ASKO-scholen zijn bezorgd over deze situatie.
De ASKO richt een vervangingspool in om alle vervangingen vanaf dit schooljaar ingevuld te krijgen en daarmee zo veel mogelijk de problemen voor vervanging op te lossen. Wij kunnen echter helaas niet garanderen dat dit altijd zal lukken, met mogelijk vervelende gevolgen, zoals het samenvoegen van klassen, het verdelen van leerlingen en in het ergste geval het naar huis sturen van een klas. Uiteraard zetten alle betrokkenen zich in om dit soort situaties te voorkomen.

Nieuw dit schooljaar

In de kleutergroepen wordt het thematische onderwijs voortaan gegeven met een nieuwe methode: Kleuterplein.
Kleuters blijven kleuters. Zij willen spelen en dingen ontdekken. Daarom biedt Kleuterplein veel thematische activiteiten in hoeken met wisselende materialen. Door deze rijke speel- en leeromgeving worden kleuters uitgedaagd om hun omgeving en mogelijkheden te onderzoeken. Dit leidt tot betrokkenheid en groei. In Kleuterplein wordt aandacht besteed aan: taal-lezen, rekenen, sociaal-emotionele ontwikkeling, wereldoriëntatie / burgerschap, bewegingsonderwijs, drama, muziek, beeldende vorming, voorbereidend schrijven en Engels.
Vanaf groep 4 t/m groep 8 gaan de kinderen

Talententent: Naschoolse activiteiten

Vanaf maandag 26 september starten de naschoolse activiteiten op het gebied van kunst, sport, media en techniek weer. Onze magazines, met daarin alle activiteiten, worden op dinsdag 6 september uitgedeeld op de scholen. Het volledige programma is vanaf maandag 5 september ook te zien op www.dynamo-amsterdam.nl/talententent. Wilt u op de hoogte blijven van wat er komen gaat? Volg ons dan op Facebook: Talententent Zuid.

Activiteiten die op de Catharinaschool zullen plaatsvinden zijn:

· Streetdance(gr 3,4&5),
· Beweegdiploma(gr. 1&2),160900-3.png                                           
· Gym + (3,4&5),
· Karate(gr.3,4 en 5),
· Muziekplein (gr.1&2),
· Muziekplein popeditie( gr.5 t/m 8),
· Mediamix (gr. 3,4&5),
· Kleuterdans (gr. 1&2)
· Techniekfabriek(gr.3,4 &5)

Jump-in: water drinken, gezonde voeding en gezonde traktaties

Alle afspraken over eten en drinken op een rij:
· Om 10 uur: een stuk fruit en water
· Om 12 uur: (bruin) brood met gezond beleg en water.   
  Dus geen (chocolade)croissantjes, liga’s, sultana’s, Turkse pizza’s, ed.
· Tussendoor: een flesje water of bidon met water
· Een gezonde traktatie bij verjaardagen: Het gaat om een aardigheidje.
   Jarige kinderen vinden het leuk om in het zonnetje gezet te worden.
   Hou de traktatie klein en gezond. Het is geen wedstrijd van de grootste of duurste traktatie. Op internet zijn  heel veel leuke en goedkope tips te vinden.
· Onder schooltijd wordt niet gesnoept. Dit geldt uiteraard ook voor de leerkrachten. Logisch, want een goed voorbeeld is belangrijk….

Nieuwe MR-leden

Ik ben Linda, moeder van Django en Annelie. Aanschuiven bij MR doe ik met liefde. Ik werk in het voortgezet onderwijs en weet dat de MR een hele positieve bijdrage kan leveren. Bij de St. Catharinaschool zijn zeer actieve ouders te vinden in een fijne sfeer en met veel openheid. Dat wil ik ook als MR-lid graag in ere houden. Waar we ons op richten en daarbij input van ouders vragen, vind ik belangrijk om regelmatig over te berichten. Nodig ouders ook graag uit mij direct aan te spreken (maandag en vrijdag).
Met vriendelijke groet,
Linda Spierings

Mijn naam is Renate Bergsma, moeder van Mees van Vuure. Ik werk als beeldredacteur voor televisie en documentaires, filmresearcher voor diverse filmfestivals en maak daarnaast zelf ook films.

Mijn andere grote liefhebberij is tennis bij de zeer locale club in de Kinderdijkstraat TVR. Ik heb als researcher een gedegen onderzoek gedaan naar de scholen in de buurt en overal eigenlijk wel hetzelfde riedeltje gehoord: iedereen werkt min of meer met Dalton-systeem van (week)taken en iedereen kent minimaal drie niveaus per groep: plusgroepje, middengroep en aandachtsgroepje om het maar even in het kort te noemen. Verder doet elke school bij voorkeur aan cultuur, muziek EN voldoende sport en dat is bij geen enkele eigenlijk echt haalbaar na veel doorvragen ;). Dus de selectie van een school moest over een andere boeg: die van waar voel je je het fijnst en waar zal je kind zich dan hopelijk ook het fijnst voelen? En na slechts 10 sec op de Catharina te zijn geweest, hadden we in principe al onze keuze gemaakt. Wat een vriendelijk, open sfeer, wat een mogelijkheden ofwel gebrek aan rigiditeit en wat een rust. Dat twee meisjes hand in hand Roger (niks mijnheer de directeur, maar gewoon Roger) om een pleister kwamen vragen, hielp zeker mee, net als het meisje dat om de benen van Roger vloog tijdens ons TWEEDE en PRIVÉ-bezoek aan de school. Waar vind je elders die toewijding? Dat wilde ik mede kunnen uitdragen door klein deeltje van de school te worden via de MR. Ik wil dat iedereen kan kennismaken met deze bijzondere, geweldige en kansrijke school...
Groeten,
Renate

Kinderen ophalen om 14.00 uur

Een paar afspraken om misverstanden te voorkomen:
· Als uw kind in de kleutergroep zit, dan kunt u uw kind bij het klaslokaal op de eerste verdieping ophalen. Graag wel even wachten tot de leerkracht de deur van het lokaal open doet.
· Zit uw kind in groep 3 of 4: dan kunt u uw kind op het achterplein ophalen. De leerkracht brengt alle leerlingen naar buiten en neemt bij de buitendeur afscheid.
· De kinderen van groep 5 t/m 8 worden door de leerkracht naar de voordeur aan de straatkant gebracht. Veel kinderen mogen alleen naar huis. Als u uw kind komt ophalen dan vragen wij u om buiten te wachten.
· Kinderen die bijvoorbeeld klassendienst hebben, komen iets later naar buiten. De leerkracht of uw kind geeft dat vooraf aan u door.
· Kinderen van groep 1 t/m 4 moeten worden opgehaald door een volwassene of door een oudere broer of zus die minimaal in groep 5, 6, 7 of 8 zit.
· We verzoeken u vriendelijk om op tijd te zijn om uw kind op te halen. Wij proberen ook om op tijd klaar te zijn, zodat u niet te lang hoeft te wachten.


Foto's

Video's

Meer informatie