Nieuwsbrief 9

 • Gemaakt op: 26-1-2016 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Kossenberg
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

Carnaval
Het tijdstip van de viering van carnaval is afhankelijk van de wisselende datum waarop Pasen jaarlijks wordt gevierd. De zevende zondag voorafgaande aan Paaszondag is carnavalszondag. Het carnaval is een feest dat vooral in de provincies Limburg en Noord-Brabant drie dagen lang het dagelijks leven in zijn greep heeft.  Op carnavalszaterdag of -zondag nemen de vele Prinsen Carnaval voor drie dagen op rituele wijze de macht van de burgerlijke autoriteiten over in dorpen en steden (de machtsoverdracht of sleuteloverdracht) en vieren met hun onderdanen, de carnavals vierders, de tijdelijke vestiging van hun narrenrijk. 
Carnaval is in essentie het feest waarin de verhoudingen, de hiërarchie, omgekeerd wordt. De prins wordt boer en andersom. Deze omkeer is ook verankerd in het christendom, waarin de koning, Jezus, in een stal geboren wordt.

Carnaval op school
Omdat dit feest hoort bij onze traditie zullen wij op school, woensdag 3 februari, dit feest vieren. De kinderen mogen verkleed op school komen. De opening is om 8.30 uur tot ongeveer 8.45 uur op het schoolplein. De schooltijden blijven die dag hetzelfde. De kinderen nemen die dag gewoon een tussendoortje mee. Zij zullen gedurende de ochtend wel iets extra’s krijgen. Wij zijn van plan er een mooi feest van te maken!
 
Kennismaken nieuwe kinderen
Op dinsdag 23 februari nodigen we de ouders van de nieuwe kinderen van 8.30 uur - 9.30 uur uit in het lokaal van juffrouw Frouke (groep 6).
De ouders met kinderen die jarig waren in december en januari, en die nog jarig worden in februari en maart en de kinderen die verhuisd zijn naar Weesp zijn dan van harte welkom. 
De maart kinderen mogen dan ook meekomen en een uurtje in de klas wennen.
Het doel van deze bijeenkomst is om u te informeren over de school en hetgeen wij bieden en om kennis te maken met elkaar. Ook een ouder van de ouderraad praat u bij.

Peuterspeelzaal Jacinta
Zoals u misschien wel weet is aan onze school ook de peuterspeelzaal Jacinta verbonden. Op de Jacinta staat naast een peuterspeelzaalleidster ook een leerkracht van ons. Wij zijn daarmee de enige peuterspeelzaal die dit heeft. Mocht u geïnteresseerd zijn in een plek voor uw kind, dan bent u van harte welkom om eens te komen kijken. Wij kunnen namelijk weer enkele kinderen plaatsten.

Dramalessen groepen 3 en 4
Net in de eerste week van januari heeft de gemeente toch groen licht gegeven aan ons om de samenwerking met de City of Wesopa voort te kunnen zetten. De lessen voor groep 3 en 4 zullen daarom vanaf volgende week weer doorgaan. Het doel van de lessen is om d.m.v. toneelspel met taal bezig te zijn. 

Extra theaterlessen voor groep 4
De City Speelt, die ook de taaltheaterles op vrijdag verzorgt, biedt samen met de Jozefschool een extra workshop aan! Het gaat om 5 lessen waarin de deelnemers theater les krijgen. Ook taal zal daar een onderdeel van zijn. Sowieso leren ze zich uitdrukken, samenwerken en hun verbeelding te gebruiken. De lessen worden gegeven in theater de City of Wesopa, Herengracht 23 te Weesp. Geert van den Berg is de docent. De laatste les wordt afgesloten met een eindpresentatie in het theater voor ouders en familie! Omdat deze lessen buiten schooltijd plaatsvinden zijn ze niet verplicht
Er is plaats voor 10 kinderen en school betaalt, dus het is helemaal gratis
Lesdag: Dinsdag
Data: 2 t/m 23 februari (23 februari presentatie!)
Tijd: 15.30-17.00 uur
Plaats: Theater de City of Wesopa, Herengracht 23 te Weesp
Opgeven kan tot a.s. donderdag 16.30 uur
Geef uw kind op via directie@jozefschoolweesp.nl 
Er is plaats voor maximaal 10 kinderen. Bij meer aanmeldingen moet er helaas geloot worden. 

Remon Pontman, Directeur

Herinnering schoolvoetbal
Inschrijven voor 26-01-2016 bij m.vanden.broek@askoscholen.nl

Driemaal hoera voor onze jarigen:, 
Yasar, Taha Albasrey, Ayman Lemrini,
Saïkènè Prinsen, Emma Bons,
Nithulan Kanapathipillai,
Joris van der Heide

Agenda: 
 • Studiedag vrijdag 29 januari alle kinderen vrij
 • Carnavalfeest 3 februari
 •  Schoolvoetbaltoernooi groep 5-8 woensdag 30  maart en 6 april 2016
 • Schoolvoetbalmiddag groep 3-4 woensdag 6 april 2016
 • Schoolsportdag vrijdag 27 mei 2016  (reservedatum 3 juni 2016)
 • ASKO-sportdag groep 8 dinsdag 7 juni 2016
Informatie voor nieuwsbrief Jozefschool
BSO Speelrijk – BSO Bovenbende – BSO Sportbende 
Kinderen die op Jozefschool zitten en gebruik willen maken van bso, kunnen daarvoor terecht op BSO Speelrijk, BSO de Bovenbende of BSO de Sportbende.
BSO Speelrijk bevindt zich in de Brede School Kors Breijer.  Op deze locatie worden de kinderen van 4 tot 6 jaar opgevangen. Zodra een kind 6 is stroomt hij/zij door naar BSO de Bovenbende. Met 8 jaar mogen kinderen kiezen naar welke locatie zij willen: stromen ze door naar de 8+ groep van BSO de Bovenbende, waar het accent ligt op creatief bezig zijn of kiezen ze voor de sportieve uitdaging op BSO de Sportbende. Een combinatie tussen BSO de Bovenbende en BSO de Sportbende is ook mogelijk. De bso’s zijn ingericht naar leeftijd en spelbehoefte van de kinderen, de medewerkers zorgen dagelijks voor een aantrekkelijk en gevarieerd activiteitenaanbod. 


Zwemles via de BSO
Vanaf september 2015 biedt KMN Kind & Co in samenwerking met het Victoriabad zwemles aan. Op dinsdagmiddag gaat een groep kinderen met een vaste begeleider per taxi naar het Victoriabad. De zwemles start om 17.10 uur en duurt tot 18.00 uur. Er zijn met het Victoriabad speciale lespakketten en tarieven voor KMN Kind & Co afgesproken. 
 
Naschoolse activiteiten
De Brede School Kors Breijer en KMN kind & Co bieden, op de Kors Breijerschool, verschillende naschoolse activiteiten aan. Deze activiteiten zijn voor alle kinderen van de Kors Breijerschool en de bso toegankelijk. De activiteiten worden per blok van ± 6 weken aangeboden en zijn zeer gevarieerd; zoals koken, muzieklessen, sportlessen en knutselen. 

Meer informatie over onze bso’s kunt u vinden op www.kmnkindenco.nl. 


De volgende nieuwsbrief komt uit op 9 februari 2016.


​Carnaval, kennismaking nieuwe kinderen, Peuterspeelzaal Jacintha, Dramalessen en Zwemles.​

Foto's

Video's

Meer informatie