Nieuwsbrief 8

  • Gemaakt op: 12-1-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Kossenberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
​​​​​Hemel en Aarde
Monsters onder je bed, gymnastiek, spinnen, ruzie of rekensommen: ook in een kinderleven zijn er genoeg redenen om bang te zijn. Hoe jong je ook bent, iedereen weet hoe het voelt om bang te zijn. In onze lessen van Hemel en Aarde hebben we het de komende weken over bang-zijn. Over hoe het voelt en hoe je met bang zijn kunt omgaan. 
In levensbeschouwelijke tradities en gods- diensten bestaan veel verhalen over mensen die bang zijn en hoe ze daarmee omgaan. Bijna alle godsdiensten kennen rituelen of verhalen om je angst te bezweren of te overwinnen. Je kunt eigenlijk niet voorkomen dat je bang wordt – dat wordt iedereen. Maar je kunt wel leren om goed met je angst om te gaan. Godsdienst en levens- beschouwing kunnen daarbij helpen. 
In de lessen gaat het bijvoorbeeld over het aansteken van kaarsen. Met dat ritueel dragen we onze zorgen op aan God of aan een heilige, staan we stil bij iets waar we bang voor zijn of dat ons verdriet doet. Het helpt vaak om hoop en vertrouwen te voelen en vermindert zorgen en angsten. 

We gaan kinderen natuurlijk niet bang maken. We laten ze juist zien dat iedereen weleens bang is en dat je daar heel goed mee kunt omgaan. Je bent zelf altijd groter dan je angst. 

Nooit meer bang zijn, dat lukt waarschijnlijk niet. Maar altijd bang zijn, dat moet ook niet. De komende weken gaan we met de kinderen deze levenskunst verkennen. Ook dat hoort bij opgroeien en groter worden en daar helpen we de kinderen graag bij. Daar zijn we niet bang voor. 

Ouderavond groep 5
Volgende week woensdag om 19.30 uur start de informatieavond over de rots en water training. Wij gaan er vanuit dat alle ouders van deze groep komen. U heeft hierover een brief gekregen met meer informatie. 

Leefstijl
Zoals u weet werken wij op school met Leefstijl, een methode voor sociaal-emotionele vaardigheden. Deze week gaat het thema Praten en Luisteren van start. Dit thema gaat over communicatie: over praten, luisteren en stil zijn. Allemaal actieve vaardigheden die kinderen gaandeweg leren. Volwassenen kunnen daarin het goede voorbeeld geven. Zo leert uw kind dat vragen stellen en luisteren net zo leuk kan zijn als zelf iets vertellen.  Ook dit thema bestaat uit vier lessen. Alle groepen zijn hier ongeveer zes weken mee bezig.
 
Informatie van KMN Kind & Co 
In januari gaan wij, in samenwerking met de Brede School Kors Breijer, weer van start met een naschoolse activiteitenprogramma. De activiteiten zijn toegankelijk voor alle kinderen die gebruik maken van de BSO van KMN Kind & Co, ook als zij op een andere school zitten dan de Kors Breijer. Voor meer informatie: zie de bijlage bij deze nieuwsbrief

CJG
Elke maand kunt u op de site van het CJG informatie vinden over een veelvoorkomende vraag van ouders over hun opgroeiende kind.
Voor de maand december luidt de vraag: Hoe kan ik mijn kind leren mee te helpen in huis?

Remon Pontman, 
Directeur

Gezocht Hulpouders voor Ralfi lezen

RALFI staat voor Repeated Assisted Level Feedback Interaction.

RALFI lezen in het kort
Kinderen die langdurig te traag lezen maar de spellende leeshandeling beheersen, komen in aanmerking voor RALFI lezen. Hierbij leest een groepje kinderen samen met een hulpouder of leerkracht een paar maal per week een relatief moeilijke tekst. De teksten sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen.
 
Mocht u ons willen helpen met het uitvoeren van het Ralfi lezen dan willen wij u vragen te mailen naar: directie@jozefschoolweesp.nl 
Al kunt u een maal per week komen lezen met een groepje kinderen dan zijn wij al heel blij.
Opa’s en oma’s zijn ook altijd van harte welkom.

Driemaal hoera voor onze jarigen:, 
Nona Weewee, Rashed Zaghloul,
Soumaya Kariouh, Ouiam Essakilli,
Manuela Patros, Danie Renema,
Robin Nieuwenhuijzen, Mirac, 
Oscar Carretero Dominguez, Danai Jongerius,
Koen ter Bruggen, Jenthe Sikkema, 

Agenda: 
Woensdag 13-01  Ouderraadsvergadering
Woensdag 20-01  MR vergadering
Woensdag 20-01  Ouderavond groep 5 

​Hemel en Aarde, ouderavond groep 5,  leefstijl, CJG en RALFI lezen.​

Foto's

Video's

Meer informatie