Nieuwsbrief 5

 • Gemaakt op: 10-11-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Kossenberg
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​

Sinterklaas
De lieve Sint is inmiddels met zijn Pakjesboot 12 uit zijn gerieflijke residentie in Madrid vertrokken naar ons kouwe kikkerlandje en met een beetje geluk komt hij ook dit jaar onze Jozefschool bezoeken. Daarover willen wij u graag al het een en ander mededelen:
 • Op maandagavond 16 november gaan wij de school versieren in Sinterklaasstijl. Als u in de gelegenheid bent om ons mee te helpen, bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom.
 • Wij volgen op de Jozefschool het Sinterklaasjournaal. Vanaf 9 november zal elke dag om 18:00 uur het journaal te zien zijn op NPO Zap. Ook zijn alle afleveringen te zien op www.sinterklaasjournaal.nl.
 • Op dinsdag 17 november mogen alle kinderen van de Jozefschool hun schoen zetten. Graag op maandag 16 november uw kind(eren) een schoen meegeven.
 • Op woensdag 25 november is de Pietenochtend voor groep 1 t/m 4 en vrijdag 4 december is het verstandig wat meer tijd in uw agenda in te ruimen voor het naar school brengen van uw kind(eren) ivm (mogelijke) Sinterklaas festiviteiten.
 • Omdat Sinterklaas een drukbezet man is, vragen wij de kinderen van groep 5 t/m 8 om Sinterklaas te helpen en een surprise te maken.  In de klas worden lootjes getrokken en wordt besproken waar e.e.a. aan moet voldoen. Omdat kinderen hard werken aan hun surprise en we vaak de mooiste kunstwerken zien, willen we de kinderen de gelegenheid geven om hun surprise tentoon te stellen in de school. Vanaf woensdag 2 december is er in school plek voor de kinderen van groep 5 t/m 8 om hun surprise te exposeren. Graag willen wij u vragen om met uw kind(eren) te bespreken hoe je respectvol andermans werk bekijkt. Dat zullen wij uiteraard ook in de klas bespreken.
GOED NIEUWS!!!!  
Van de Hoofdluis Brigade hebben wij gehoord dat alle groepen zijn voorzien van twee of meer luizenmoeders. Een heel mooi resultaat! 
En omdat het per groep nu allemaal zo goed geregeld is word onze coördinator Wilke Pronk naar jaren van coördineren weer gewoon luizenmoeder in groep 6.   

Wat te doen bij melding hoofdluis:
 1. Ouder meldt de leerkracht of de  leerkracht twijfelt n.a.v. hoofdkrabbende kinderen
 2. Leerkracht schakelt de luizenmoeders uit de groep in
 3. De luizenmoeders controleren die dag of de volgende dag
 4. Bij hoofdluis ter plekke bepalen of een leerling opgehaald moet worden (hangt af van de situatie op het hoofd) Juffrouw Anne (secretariaat) belt de betreffende ouder(s) om hun kind op te halen of de leerkracht meldt het aan de betreffende ouder na school.
 5. Leerkracht vraagt juffrouw Anne (secretariaat) een brief naar de betreffende ouders van die groep te sturen (luizenzakken worden opgehangen zolang er luizen worden gevonden in een groep. Dit is volgens de GGD niet meer nodig maar wij doen het toch nog even zo)
Oproep ouders gevraagd groep 1/2 
Maandag 16 november gaan we met de kleuters als afsluiting van het thema Gezondheid op bezoek naar de tandarts.
We zoeken ouders die mee willen. We gaan rond half 1 weg van school. Ouders kunnen zich aanmelden bij de leerkracht.

Schaatsen
We mogen weer schaatsen bij ijsclub “Nederhorst den Berg”. Van zaterdag 21 november 2015 t/m zondag 3 januari 2016 ligt er een overdekte schaatsbaan met verwarmde kantine/terras aan de Blijklaan naast Sporthal De Blijk te Nederhorst den Berg. Hier kunt u in de betreffende periode ook op eigen gelegenheid gebruik van maken. Schaatsen zijn te huur, handschoenen verplicht, rechte schaatsen (Noren) i.v.m. veiligheid verboden, catering is aanwezig en plezier gegarandeerd. Kijkt u voor meer informatie op www.ijsclubnederhorst.nl . Groep 5 tot en met 7 gaat graag ook een ochtend schaatsen met elkaar:
Wanneer: dinsdag 8 december 2015 
Hoe laat:  09.00-10.30 uur groep 5 - 09.45-11.15 uur groep 7 -10.30-12.00 uur groep 6. Van de baan, schaatsen inleveren en spullen pakken 15 minuten voor einde.
Vertrek: 20 minuten voor aanvang
Terugkomst: 30 minuten na afloop 
Kunt u ze halen en/of brengen? Graag! Opgeven kan door uw gegevens te sturen naar directie@jozefschoolweesp.nl 
Bij voorbaat dank voor uw medewerking! We gaan ervan uit dat dit een geslaagde ochtend zal worden. Iedereen die zelf schaatsen heeft vragen wij deze mee te nemen! Alleen kunstschaatsen, ijshockeyschaatsen of Easy Gliders zijn toegestaan. Deze kunt u/ kunnen de kinderen anders, zolang de voorraad strekt, van de ijsclub lenen. Rechte schaatsen (Noren) zijn i.v.m. de veiligheid niet toegestaan. Denkt u ook aan handschoenen! De kinderen zijn verplicht deze te dragen. Namens het team, Hartelijke groet, Remon Pontman, Directeur

CJG nieuws
De vraag van de maand:” Hoe kan ik mijn kind helpen bij problemen op school?” Op www.cjgweesp.nl vinden de ouders antwoorden en veel praktische tips! Ook willen wij willen u attent maken op het derde PuberOuderCafé in Weesp. Het PuberOuderCafé wordt op dinsdag 17 november in 't Zaaltje van Aaltje georganiseerd. Ouders (van kinderen in de leeftijd van 10-18 jaar) kunnen hier ervaringen uitwisselen, eens horen hoe andere ouders het doen en vragen stellen. Dit keer gaat het over pubers en grenzen stellen. Het is vooral bedoeld voor de ouders van de leerlingen uit groep 7 en 8. In de flyer leest u meer informatie. 
Met vriendelijke groet, Marieke van den Eshof, Femke Kraaijeveld en Gwen Bouwens Centrum voor Jeugd en Gezin Weesp. (035-7600768)

Driemaal hoera voor onze jarigen:, 
Hripsime Grigorian, Feije Griffioen,
Lucas Kerkhof, Fleur van der Vliet,
Julian de Bock,  Amira Bardai,
Amy van Noord, Emilian Patros,
Jawad El Idrissi, Shivano Lam, Floris Uiterwijk,
Sylke Sikkema, Anne van Reenen, Indi de Rijk

Welkom op school 
Fiene Braakman, Gijs van Geet, Hamza Kariouh Kautar Belhadi,Otilla Marks

Agenda: 
10 november OR vergadering
16 november 19-20.30 uur Sinterklaas-
versieravond 
18 november Studiedag
25 november Pietenochtend groep 1 t/m 4
27 november 1e Rapport 

Inzage financieel jaaroverzicht ouderraad
 Eerdere jaren organiseerde de ouderraad een algemene ouderavond voor alle ouders van de Jozefschool, waar tevens het financieel jaaroverzicht van het afgelopen schooljaar en de begroting van het nieuwe schooljaar werd goedgekeurd. Omdat er dit jaar geen ouderavonden zijn georganiseerd voor de diverse groepen, konden wij niet bij die avonden aansluiten en hebben we geen aparte avond georganiseerd. Natuurlijk is het wel nog steeds mogelijk een toelichting te krijgen op ons financieel overzicht. Als u daar behoefte aan heeft, kunt u tot uiterlijk 20 november as. een mail sturen aan jozefweesp.or@askoscholen.nl  ovv afspraak financieel jaaroverzicht ouderraad. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak te maken. Deze zal rond de randen van de schooltijden plaatsvinden.
Nicole Voorn, Voorzitter Ouderraad.


De volgende nieuwsbrief komt uit op 24 november 2015.

​Sinterklaas, goed nieuws, melding hoofdluis, schaatsen en CJG nieuws.​

Foto's

Video's

Meer informatie