Nieuwsbrief 2

 • Gemaakt op: 8-9-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Kossenberg
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​​​​​Startgesprekken
Afgelopen week vonden de startgesprekken plaats.  Het gesprek ging voornamelijk over sociale aspecten en over de verwachtingen van de leerprestaties van een leerling. Het doel van deze gesprekken is dat thuis en school beter op elkaar kunnen worden afgestemd om zo een prettige en goede leeromgeving voor de kinderen te creëren. Uit de reacties is gebleken dat de gesprekken goed zijn ontvangen.

Kamp groep 8: 
Morgen gaat groep 8 op kamp naar Camperduin. 
Ze vertrekken op woensdag 9 september om  9.00 uur van school en komen weer terug op vrijdag 11 september om ongeveer 17.00 uur. 
De kinderen verzamelen om 8.30 uur op school.
Ook het weer ziet er goed.

Informatie avond groep 8 en groep 3
Zoals u weet hebben wij dit jaar alleen voor de groepen 3 en 8 een informatie avond.
De ouders van deze groepen zijn van harte uitgenodigd op maandag 28 september om 19.30 uur.

Rapporten
Denkt u er nog even aan de rapporten weer
op school in te leveren?

Telefooncentrale 
Door een hardnekkige storing in ons telefoonsysteem zijn wij nu al een week niet bereikbaar. Morgen wordt er een nieuwe telefooncentrale geïnstalleerd. Vanaf morgenmiddag hopen wij weer bereikbaar te zijn.
Omdat juffrouw Anne op kamp mee gaat zal uw mail naar haar toe later deze week worden uitgelezen. Mocht u uw kind willen afmelden i.v.m. ziekte dan kunt u de leerkracht van uw kind mailen.   

De Muziektuinclub Jozefschool is weer van start gegaan!

In het voorjaar is de Muziektuinclub Weesp op de Jozefschool begonnen met naschoolse muzieklessen. Bij de Muziektuinclub leren kinderen muziek maken door gelijk samen en met elkaar (op een instrument) te gaan spelen in een band. 

Er zijn nu 2 Kids-popbands waarbij de kinderen kunnen gaan spelen. De eerste band is bedoeld voor kinderen die willen kennismaken met de instrumenten. Uw kind kan beginnen vanaf groep 5.
Het is natuurlijk voor deze leerlingen superleuk om in een echte Jozefschool popband te komen spelen! Uw kind kan meespelen op piano, (electrische) gitaar, keyboard/synthesizer, drums, basgitaar. We zijn nog op zoek naar zangers /zangeressen!
Tijdens de lessen kiest uw kind zelf het instrument waarop hij/zij wilt beginnen. Natuurlijk kan er gewisseld worden. Blaasinstrumenten (saxofoon, trompet) zijn ook van harte welkom.

Voor kinderen die al het instrument weten of al wat langer spelen is er een tweede band. 
Alle lessen vinden plaats in de speelzaal van de Jozefschool op de dinsdagmiddag. Er wordt gewerkt in 5 blokken van 6 lesweken. Elk blok wordt afgesloten met een optreden voor ouders, vrienden en bekenden. Soms op school, soms op een podium in Weesp. De eerste les is altijd vrijblijvend meedoen of kijken. Gaat uw kind door dan betaalt u €75,- voor een  blok plus optreden. Stroomt uw kind later in dan wordt het lesgeld verrekend. Na elk blok beslist u samen met uw kind of hij/zij verder doorgaat.

Kiezen voor techniek
Aansluiten met het onderwijs bij de 21ste eeuwse vaardigheden is voor school een zoektocht en een grote stap, terwijl de kinderen van deze tijd juist hierdoor gemotiveerd raken. Om weer iets dichterbij te komen heeft onze school  samen met drie andere basisscholen en de Begaafden- wijzer een innovatie aanvraag gedaan dat gericht is op zowel het schoolse als de naschoolse aanbod voor de leerlingen op dit gebied. 
Vanuit het thema “Kiezen voor techniek”  wordt samen met de kennis van CMA, NEMO, en het wetenschapsknooppunt  een leerlijn programmeren voor onze school samengesteld en geïmplementeerd en zal daarnaast een Hobbyclub Programmeren in Weesp gestart worden, waarin de geïnteresseerde kinderen hun talenten na schooltijd verder kunnen gaan uitbouwen.
Samenwerking zal worden gezocht met de informatica afdeling van het VO in Weesp en met het Technasium in Bussum. 
Het doel van dit programma is om de leerlingen van de groepen 6 t/m 8 van onze school bekend en bekwaam te maken met de toepassing van wetenschap en techniek (W&T) in het dagelijks leven.
Tevens is het doel om met de leerkrachten het gebied van Ontwerpend en Onderzoekend leren  te verkennen. 
Volgende week maandag zullen studenten van de UVA de kinderen van de groepen 6 t/m 8 een drie uur durende workshop geven. Deze workshop is het startsein voor dit tweejaar durende project.

Wat ze gaan doen: 
Het eerste half jaar gaan de kinderen d.m.v. een legorobot leren programmeren. Tijdens de workshop zullen er robots aanwezig zijn. School heeft per groep een robot aangeschaft die dan daarna in de groep te gebruiken is.
Wij houden u op de hoogte van dit project.

Het lijkt ons superleuk als uw kind meedoet. Laat uw kind gewoon langskomen en wie weet staat hij/zij binnenkort met de Muziekclub Jozefschool Popband op het podium!
Tijden: 
Dinsdagmiddag direct naschool in de speelzaal
 • eerste band 14.15 uur
 • tweede band 15.15 uur 

Namens het team
Hartelijke Groet, 
Remon Pontman, 
Directeur

Driemaal hoera voor onze jarigen:, 
Zoë Wagenaar, Rens Calis,
Arran van Lonkhuizen, Leah Israël, 
Dina Jbiri, Booker Thijs

Agenda: 
Kamp groep 8: 9 t/m 11 september
Studiedag 23 september
Info avond groep 3 en 8 op 28 september

Organisatie:
Juffrouw Sabine geeft wo t/m vr groep 3 les
Meester Remon is deze week donderdag t/m volgende week woensdag aanwezig.


De volgende nieuwsbrief komt uit op 22 september 2015.

​Startgesprekken, kamp groep 8, informatieavond groepen 3+8, telefooncentrale en muziektuinclub.​

Foto's

Video's

Meer informatie