Nieuwsbrief 12

  • Gemaakt op: 15-3-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Iraida Clare
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​Vernieuwde website in de lucht
Nog niet alles staat er op maar toch hebben wij vorige week de nieuwe site open gezet en de oude gesloten. De aankomende drie weken zal er verder worden gebouwd om de inhoud te actualiseren. Wij zijn natuurlijk benieuwd wat u er van vindt, dus mocht u iets kwijt willen of missen dan lezen wij dat graag.

Doelen in de klas
A.s. maandag krijgt u van school de doelen per groep per mail doorgestuurd.
Vanaf dan zult u na elke vakantieperiode de doelen krijgen tot de volgende vakantie zodat u nog beter weet wat wij op school in de groep met uw kind doen en waar u zelf eventueel mee bezig kunt zijn. Omdat dit de eerste keer zal zijn zullen wij de vorm misschien nog wat bijschaven, maar dat u per periode een schrijven krijgt dat blijft bestaan. 

 
Plaatsingsbeleid
Gelukkig zijn alle kinderen die zich bij ons hadden aangemeld geplaatst. Dit schooljaar zitten wij dan voor de kinderen uit kalenderjaar 2016 helemaal vol. 

 
Grote project in aantocht
Het thema van ons jaarlijkse grote project is dit jaar WEESP.
We starten op woensdag 30 maart om 8.30 uur met een korte opening op het schoolplein.
Vrijdag 8 april is de meesters- en juffendag. Alle leerkrachten vieren die dag hun verjaardag. 
Tot 10.30 uur viert iedereen dit in zijn eigen klas. Na die tijd gaan we een speurtocht lopen door Weesp. 
Hiervoor zijn we op zoek naar ouders die met een groepje kinderen de speurtocht willen lopen. Wilt u hierbij helpen? Dan kunt u zich aanmelden bij juf Marlies via M.Galesloot@askoscholen.nl.
Verdere informatie over het project volgt nog.

Peuterspeelzaal Jacinta.
 Ook met onze peuterspeelzaal gaat het goed.
Er zijn nog twee reguliere plekken voor gezinnen van onze school vrijgehouden. Mocht u gebruik willen maken van deze plekken dan kunt u tot einde van deze week contact leggen met ons.
Na deze week is ook onze peuterspeelzaal tot aan de grote vakantie helemaal vol.

 
Weesp Chamber Music Festival
Groep 7 en 8 gingen woensdag 9 maart naar het Weesp Chamber Music Festival van het Navarra String Quartet in de van Houtenkerk.
De leerlingen hebben voorafgaand aan dit klassieke muziekconcert 3 lessen gekregen van professionele musici. Doel van dit project is kinderen te laten luisteren naar klassieke muziek en te leren daarover.

 
Schoolvoetbal
Op 30 maart en 6 april zullen 103 leerlingen van onze school 's middags meedoen aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi bij FC Weesp. Kom u allemaal aanmoedigen?! Mascottes met een school T-shirt aan, spandoeken van oude lakens of een “schoolyell” die over het hele terrein hoorbaar is! Voor alle leerlingen die meedoen zal het super leuk zijn als er heel veel klasgenoten en ouders zijn om ze aan te moedigen. Hopelijk bent u er bij! Tot dan.
Verder op in deze nieuwsbrief vindt u nog meer over het schoolvoetbal.

 
Speciale trainingen 
Om uw kinderen met nog meer plezier te laten voetballen worden er bij FC Weesp speciale Schoolvoetbal trainingen georganiseerd op woensdagmiddag 16 maart en woensdagmiddag 23 maart 2016. U kunt kiezen of uw kind één of twee middagen mee wilt doen. 
De trainingstijden zijn: 
14.15-15.45 uur - meisjes groepen 5-8 
16.00-17.00 uur - meisjes  groepen 3-4 
16.00-17.00 uur - jongens groepen 3-4 

 
Tennis tijdens de gymles
Tijdens de gymles op 14 en 15 maart zouden de kinderen van groep 3, 4 en 5 een gastles tennis krijgen van meester Henk. Groep 3 heeft dit ook gehad maar helaas werd meester Henk ziek en konden de overige twee groepen geen les krijgen. Deze les wordt later ingehaald.
Alle leerlingen van groep 3 t/m 5 kunnen wel op 18 maart mee doen aan een proefles bij de Weesper Tennis Club. Mocht u hier gebruik van willen maken dan wordt u met uw kind op de volgende tijden op de tennisclub aan de Papelaan verwacht: 

Groep 1/2: 15.15 uur -16.00 uur
Groep 3 t/m 5 16.15 uur – 17.15 uur
Groep 6 t/m 8 17.45 uur – 18.45 uur
Graag van te voren opgeven bij: f.bollebakker@houseoftennis.nl​

 
Driemaal hoera voor onze jarigen:, 
Zouhair Chabrani, Rick van den 
Heuvel, Ashlyn Fetherston,
Aziza Ahmiane, Antonio Jonker,
Jasper van Houten, 
Kankouba Prinsen, Isaac Israël
Welkom op school
In groep 4: Selman Omer Mehmoud 
In groep 1C: Soulayman Chabrani
In groep 1B: Nihal Omer Mehmoud

 
Agenda: 
* Schoolvoetbaltoernooi groep 5-8 woensdag 30  
  maart en 6 april 2016
* Schoolvoetbalmiddag groep 3-4 woensdag 6 
  april 2016
* Schoolsportdag vrijdag 27 mei 2016  
 (reservedatum 3 juni 2016)
* ASKO-sportdag groep 8 dinsdag 7 juni 2016

 
Coaches schoolvoetbal
Doet uw kind ook mee met het schoolvoetbaltoernooi? De kans is groot. Er zijn namelijk 103 leerlingen van groep 3 tot en met 8 van onze school die zich hebben opgegeven! Enorm leuk dat er zoveel animo is. Met elkaar vormen zij 15 van de 108 teams die mee doen. In totaal lopen er wel 750 deelnemende kinderen rond. Voor de organisatie een hele klus om dat goed te coördineren, voor mij als enige aanwezige leerkracht een te grote verantwoordelijkheid om alleen te dragen. De kinderen nemen dan ook deel op eigen risico. Echter kunnen we de verantwoordelijkheid niet bij de kinderen leggen. We zijn er met elkaar verantwoordelijk voor dit toernooi te doen slagen en er leuke, veilige en gezellige middag(en) van te maken. Om de kinderen te begeleiden wordt er dan ook door de organisatie van mij verwacht dat elk team een coach/begeleider heeft. Ik hoop dat u daar begrip voor heeft.
Inmiddels zijn er ​al verschillende vaders, moeders en zelfs een oudere broer die er zullen zijn.
Toch wil ik u via deze weg ook vragen nog een in uw agenda kijken of u misschien 30 maart en/of 6 april een middag vrij heeft om te coachen? U kunt mailen naar m.vanden.broek@mmfs.nl 
Hoe meer coaches, hoe geslaagder het toernooi en bovenal een verlaagd risico zodat onze leerlingen, uw kinderen op een veilige en leuke manier kunnen voetballen tussen die vele anderen. Dank u wel!
Juf Marinde

Hulpouders sportdag
Vrijdag 27 mei 2016 is onze jaarlijkse sportdag. Vindt u het leuk om te komen helpen? We horen het graag. Vooral van 08.30 tot 12.30 uur zijn er vele handen nodig. Meer informatie volgt maar opgeven kan alvast bij juf Stephanie, groep 1 en 2 S.Stork@askoscholen.nl ​of juf Marinde, groep 3 t/m 8 M.vanden.broek@askoscholen.nl

 
Programmeren in groep 7 en 8
Afgelopen vrijdag hebben groep 7 en 8 leren programmeren Via de vader van Robin, Richard Meijer, kwamen een groot aantal vrijwilligers van Microsoft in de groep om met de kinderen samen een echt computerspel te programmeren. Ook kregen wij hoog bezoek van twee dames van Microsoft Amerika. 

 
Veel gesport op onze school 
Om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten leest u hieron​der wat er allemaal gebeurd is en nog staat te gebeuren:

 
Karate tijdens de gymles
Maandag 7 maart en dinsdag 8 maart hebben de kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8 een les karate gevolgd onder leiding van instructeur Michael Lemette. Michael Lemette is instructeur bij Wado Weesp en geeft trainingen op dinsdag en vrijdagavond.
Tijdens de les leerden de kinderen het verschil tussen vechtsport/vechtkunst aan de ene kant en zelfverdediging aan de andere kant. Bij een vechtsport/vechtkunst wil je vechten maar bij zelfverdediging wil je dat niet. Je probeert jezelf zonder te vechten te verdedigen zo goed als mogelijk.  Onder luid klinkende commando's van de instructeur en indrukwekkend klinkende 'kiai's' van de kinderen werden er verschillende stoten, trappen en zelfverdedigingstechnieken geoefend. Bij groep 8 werd daar zelfs een stukje techniek van het Jeet kune do, bekend van de legendarische vechtkunstmeester en acteur Bruce Lee, aan toegevoegd.
Mocht uw zoon en/of dochter graag eens een proefles mee willen doen? Dan kan dat 
Meer informatie vindt u op www.wadoweesp.nl

 

De volgende nieuwsbrief komt uit op 29 maart 2016.​


 

​Vernieuwde website, schoolvoetbal en hulpouders sportdag.​

Foto's

Video's

Meer informatie