Groep 4B  

IMG_20160908_150256.jpg

Welkom in groep 4B.

Ons lokaal is beneden gezellig naast groep 3 en tegen over groep 4a.
Juf Jolanda staat 5 dagen voor de groep.

De groep heeft 16 enthousiaste kinderen:
Brianna, Siraj, Zuzia, Patrick, Merrin, Eline, Manasse, Rens, Dean, Jami, Jayden, Iris, Cassidy, Nick, Sterre en Sofie.

Gymtijden
De gymlessen worden gegeven door  Meester Justin.
Donderdag van  12:30-13:15 uur
Vrijdag    van  10:30-11:15 uur

Periode: maart-april
 
Spelling: In de komende blokken zijn we bezig met onthoudwoorden met ei/ij, ou/au. De volgende klankwoorden komen aan bod: de aai ooi, oei woorden, de ieuw, eeuw, uw woorden, de sch- woorden, woorden met nk of ng, woorden met de stomme e. ge-, be-, ver- of juist achteraan -el, -en, -er, -em -e. en Bij de regelwoorden eind -d of -t en de  meervouden eindigen op -en of-s.

Rekenen: In de komende blokken blijven we oefenen met + en -sommen tot en met 100. Te denken valt aan sommen als 34+7= of 34-7=, 43+10, 65+20 of 43-10, 65-20= . Later worden er grotere sommen tot en met 100. Te denken valt aan 53+26= of 53-21=
De tafels 2,3,4en 5 worden verder ingeoefend.
De digitale en analoge tijden in hele uren, maar ook in halve uren of met kwartieren.

Begrijpend lezen: De komende periode blijven wij ons bezig houden met de volgende strategieën; het voorspellen van een tekst, het leren samenvatten van een tekst. Ophelderen van onduidelijkheden, hierbij lees ik een stukje terug of verder in de tekst. En vragen stellen, wie, wat waar, wanneer, hoe. Deze strategieën worden aangeboden bij onze methode nieuwsbegrip. Waarbij elke week een tekst centraal staat, dat volop in het nieuws is van dat moment.

We brengen een bezoekje aan het Stedelijk museum en Artis.

We zullen ook beginnen met een  Voorwerpkring. Hierbij nemen de leerlingen  een voorwerp mee van huis. En hier vertellen ze dan bij, waarom heb ik dit gekozen,waar wordt het voor gebruikt, waar is het van gemaakt,  zijn er nog andere soorten, en wat kan ik nog meer over het voorwerp vertellen.

​​​​