Groep 8B Welkom op onze pagina

Welkom in groep 8B

Algemeen:

De groep bestaat uit 8 levendige jongens en 3 uitbundige meiden. Een gezellig klein groepje, maar "never a dull moment". In groep 8b werken we veel samen en leren we ook veel van elkaar, maar ook met elkaar. In groep 8 hebben we 3 keer in de week huiswerk: op dinsdag woordenschat, op donderdag taal en op vrijdag Engels. Wanneer er een toets wordt opgegeven, vervalt er een keer huiswerk in die week. Voor de duidelijkheid staat het ook hieronder aangegeven.

Periode: april 

Wat staat centraal bij rekenen, taal en begrijpend lezen?

Rekenen: 

Nauwkeurig cijferen, gebruik van een verhoudingstabel in verschillende situaties en voorbereidende                              opdrachten voor de eindtoets in april.

Taal: 

Woordenschat opdrachten rond het thema gehoor, het schrijven van verschillende brieven, opdrachten om een betere presentatie te geven en verdieping van de taalbeschouwing. Met spelling zijn we de meest lastige soort woorden aan het herhalen (zoals de Franse en Engelse leenwoorden) en maken we voorbereidende opdrachten voor de eindtoets in april.

Begrijpend lezen: 

De hoofdzaken en bijzaken leren scheiden en de tekst samenvatten. Dit doen we niet alleen met behulp van de methode Nieuwsbegrip, maar we maken ook voorbereidende opdrachten voor de eindtoets in april.

Begin maart hebben we in groep 8 de proefcito 2 afgenomen en een foutenanalyse gemaakt. Daar gaan we komende weken mee aan de slag in de klas, maar thuis kan er natuurlijk ook nog het één en ander worden geoefend. De kinderen krijgen met enige regelmaat een overzicht mee naar huis waarop te zien is op welke onderdelen ze nog extra oefening kunnen gebruiken.

Verder staat deze pereiode ook het aanmelden op de nieuwe school centraal en het kiezen van de eindmusical. Ik wens alle kinderen en ouders veel succes met het voorbereiden op en het maken van de eindtoets.


Huiswerk:

Dinsdag 17 april: geen huiswerk i.v.m. Cito eindtoets

Donderdag 12 april: taak 17 linker blz

Vrijdag 13 april: huiswerk duolingo 50 XP voor maandag 16 april maken


Activiteiten de komende weken:

Maandag 16 april: kijkuurtje

Dinsdag 17 april t/m donderdag 19 april: Cito eindtoets groep 8

Vrijdag 20 april: Koningsspelen

Vrijdag 27 april t/m zondag 13 mei: vakantie


Meester: Patrick van Arnhem (p.van.arnhem@askoscholen.nl)