Groep 5

​​​​​​​​​​​​​​​Welkom in groep 5

In groep 5 herhalen we de leerstof van groep 4 en breiden deze natuurlijk uit met nieuwe spellingscategorieën, sommen tot de 1000, vermenigvuldigen en delen.  We gaan met Davinci beginnen met het eerste thema: Lang geleden, waarbij eerst jouw eigen geschiedenis besproken wordt en daarna de geschiedenis van het heelal, de aarde en natuurlijk ook een beetje van Nederland in de prehistorie. Verder hebben we weer lessen over het Mediaprotocol, Coderen, Engels en Verkeer. Muziekles van juf Laura en dit jaar krijgen we ook Kunstlessen van juf Ezgi.

En vanaf oktober tot januari komt juf Marte Brouwer op maandag en dinsdag stage lopen. Op dinsdag en vrijdag krijgen een aantal kinderen begeleiding van juf Hennie.

 

De klas ziet er iets anders uit dan jullie gewend zijn. Geen computertafels en maar 1 kast.

We hebben 1 hoek in de klas: een leeshoek met zitkussen en nu ook een leeshoek op de gang. Wat extra werkplekken daar en een uitgebreide klassenbibliotheek met  groep 5 boeken. Met de laptoppen kunnen we ook aan de slag met o.a. Word, woordenschat, rekenen, spelling en begrijpend lezen.

We gaan in september naar het Allard Pierson Museum i.v.m. Davinci en het thema sluiten we af met Admiraal Presenteert in de groep. Daarna is het alweer Herfstvakantie.

Ik heb zin in komend schooljaar. Ik hoop jullie ook. 

Juf Simone, juf Marte en juf Hennie
 ​

 Nieuws uit de groep