Nieuwsbrief 3 21 november 2017

  • Gemaakt op: 21-11-2017 09:45
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Pien Snabilie
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Lieke is geboren
Op donderdag 16 november is juffrouw Roxanne bevallen van een dochter: Lieke Maartje. Alles is goed verlopen en ook vader en moeder maken het goed!

kaartje Lieke 1.jpg       kaartje Lieke.jpg
 
Donderdag 16 november zijn mijn vriend Ronald en ik de trotse ouders geworden van onze dochter: Lieke. 
Alles is goed gegaan en wij genieten volop van elkaar! 


Sinterklaasfeest
Het is weer zover. Sinterklaas is in ons land en zal ook onze school komen bezoeken. U heeft deze week een brief ontvangen over de activiteiten die er georganiseerd worden. Op dinsdag 5 december brengt de Sint ook een bezoek aan onze school. De kinderen zijn op deze dag om 12.00 uur uit. Woensdag 6 december mogen de kinderen een uurtje later op school komen, zodat ze nog even kunnen nagenieten van het feest.

Schoolgids
Zoals u wellicht al heeft gezien is de nieuwe schoolgids in te zien op de website. U kunt de gids downloaden. De informatie op de website is ook vernieuwd en sluit aan bij de nieuwe schoolgids. Indien u de schoolgids in een papieren versie zou willen ontvangen, kunt u dit aanvragen bij de administratie bij Pien. Ook op de website www.scholenopdekaart.nl kunt u informatie vinden over onze school.

Groep 7 naar het gemeentehuis
Op donderdag 19 oktober heeft groep 7 een bezoek gebracht aan het gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel. De kinderen hebben in de raadszaal inzicht gekregen over hoe het een en ander werkt in onze democratie. Prodemos heeft dit bezoek begeleid. De kinderen kregen een opdracht van de gemeente om na te denken over de toekomst. Het was een mooie middag burgerschapskunde.

Halloween
Dinsdag 31 oktober hebben we met de hele school Halloween gevierd. Het was super leuk om zoveel kinderen verkleed te zien. De kinderen en wij hebben genoten van alle gezelligheid die de viering heeft gebracht. Tijdens het dagdeel hebben de kinderen verschillende activiteiten kunnen doen welke niet gelukt zouden zijn zonder de hulp van de ouders die ons tijdens deze viering hebben geholpen. Via deze mail willen wij de hulp ouders bedanken voor hun hulp. Ook bedanken we iedereen die heeft geholpen met het inzamelen van de glazen potjes, wc rolletjes en eierdozen.

Daarnaast bedanken wij de Plus supermarkt van dhr Wagner voor de sponsering van de mandarijnen die de kinderen hebben gekregen. Wij kijken terug op een geslaagde Halloween viering van 2017.
Dit bericht is van Chantal, Sandhia, Yvette en Annemieke, De verteltasmama’s

Hulp voor Sint Maarten
Zora uit groep 8 was recent een van onze kinderreporters in het Jeugdjournaal. Zora haalt geld op voor Sint-Maarten tijdens de film première. Iedereen die ook een steentje bij wil dragen aan de opbouw van Sint-Maarten kan de dvd nog kopen of de Movietrader Reporters inschakelen om een item te maken of bv een event te laten filmen door de ogen van kinderen. Zo probeert Zora door te gaan met deze actie en nog meer geld op te halen. Zie hun Facebook pagina https://www.facebook.com/Movietrader-Reporters-13357755366 Het Jeugdjournaal bekijken kun je via deze link https://jeugdjournaal.nl/uitzending/28394-avondjournaal.html 
Dit bericht is van Ilse Godtschalk, moeder van Zora

Foto's

Video's

Meer informatie