Nieuwsbrief 2 9 oktober 2017

  • Gemaakt op: 9-10-2017 10:15
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Pien Snabilie
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is weer begonnen Van 4 tot 15 oktober zult u in de school het thema 'Gruwelijk eng' terugvinden.
Net als voorgaande jaren zullen de kinderen weer deelnemen aan verschillende wedstrijden. In elke groep wordt een gouden penseel uitgereikt aan het kind, dat de mooiste tekening gemaakt heeft. Het gaat er daarbij om dat er veel aandacht aan de tekening besteed is en dat deze goed past bij het door de leerkracht uitgekozen verhaal. Ook wordt er in de groepen 4 t/m 8 per groep een gouden penseel uitgereikt voor het mooiste verhaal.
Natuurlijk nemen de groepen 4 t/m 8 ook weer deel aan de voorleeswedstrijd. De leerlingen houden de voorrondes in de groepen. Uit elke groep komt een voorleeskampioen. Tijdens de schoolvoorleeswedstrijd op 20 oktober 13.00 uur lezen de groepskampioenen van groep 5 t/m 8 voor aan alle groepen en een jury. De voorleeskampioen (uit groep 7 of 8) mag deelnemen aan de regiovoorleeswedstrijd in maart.

De Kinderboekenweek is natuurlijk uitermate geschikt om weer eens een bezoekje te brengen aan de boekhandel. Wanneer u een boek koopt bij boekhandel Sprey in Ouderkerk aan de Amstel, krijgt de school bij inlevering 10 % van de opbrengst. Hoe meer boeken er daar verkocht worden hoe meer boeken wij daarvan kunnen aanschaffen voor school. De bon krijgt u van de leerkracht van uw kind.

Bij de hoofdingang staan in de oranje boekenkast kinderzwerfboeken. U herkent de boeken aan de sticker. Deze boeken mag u meenemen naar huis en ook weer doorgeven aan kinderen in de buurt. Boeken die u niet meer leest, kunt u voorzien van sticker en in de kast zetten. Zo kunnen andere kinderen weer genieten van de oude boeken van uw kinderen.

Halloween
Aansluitend aan de kinderboekenweek verzorgt een aantal ouders voor ons Halloween activiteiten. U ontvangt vandaag hierover een aparte brief.

Sponsorloop
De opbrengst van de sponsorloop € 3245,33 Dat is een enorm hoog bedrag. De Stichting Ouders A. Bekemaschool doneert de school mede uit de gelden die nog in de
pot zaten € 5000,- als bijdrage voor de renovatie van het schoolplein. Wij danken u allemaal heel hartelijk hiervoor.

Stichting Ouders A. Bekemaschool
Het bestuur van de stichting Ouders A Bekemaschool zoekt nieuwe enthousiaste leden voor het bestuur, de stichting stemt samen af met de directie welke activiteiten nodig zijn vanuit de doelstelling van de stichting:

- genereren/funding middelen voor behoeften van de school, zoals bijvoorbeeld sponsorloop voor verbeteren schoolplein, en fondsaanvragen voor nieuwe muziekinstallatie

- verbeteren ouderparticipatie

- bijdragen aan de samenwerking tussen school en de partners.

Heeft u interesse neem dan contact op met Henk-Peter Blok of Paul Greijmans

PO in Actie
We zijn met een groot deel van het team afgelopen donderdag naar Den Haag geweest. Met 60.000 collega’s hebben we laten zien dat wij ons vak heel serieus nemen. Wij danken alle ouders die ons steunen. Of er vervolgacties nodig zijn, zal de komend weken duidelijk worden. We willen immers naast meer geld om onderwijs assistenten aan te nemen ook een salaris dat vergelijkbaar is met het salaris in het voortgezet onderwijs. Wij hopen dat u ons zult blijven steunen.

Stagiaires
Vorige week zijn er 3 stagiaires begonnen op school:

In groep ½ c komt Manouk Woude, zij is student ( 1e jaar) aan de Universitaire Pabo

In groep 5 komt Maud Wauben, zij is student ( 3e jaar) aan de Pabo

In groep 6 komt Swaan Janssen, zij is student ( 1e jaar) aan de Pabo

Zij komen 1 dag in de week, meestal op dinsdag gedurende het hele schooljaar. Wij wensen hen veel succes en plezier bij ons op school.

Na- schoolse activiteiten
U heeft deze week allemaal het aanbod van de na- schoolse activiteiten in uw mailbox gekregen. De inschrijving is begonnen en de activiteiten starten na de herfstvakantie. Wees er snel bij.
Start van de school in de middag
De school start in de middag om 13.00 uur. De kinderen die niet aan de overblijf deelnemen, kunnen vanaf 12.55 uur gebracht worden naar de basecamp. Eerder is niet mogelijk omdat de overblijfkrachten nog aan het werk zijn. De leerkrachten starten om 13.00 uur weer met hun programma.

Gevonden voorwerpen
Bij de administratie staat een bak met gevonden kleding.
Bij de achteringang staat een bak met gevonden binnen/gym schoenen.
Wilt u a.u.b. kijken of u iets mist?

De algemene regel wat betreft de gevonden voorwerpen is, dat deze op te halen zijn bij Pien en dat we de gevonden voorwerpen die niet zijn opgehaald opruimen rond elke vakantie.

Foto's

Video's

Meer informatie