Eigen ontwikkeling

Een goede ontwikkeling vraagt om maatwerk. Daarom bieden wij vele trainingen aan en krijg je diverse opleidingsmogelijkheden. Ook kan je begeleiding krijgen van een coach die je ondersteunt en uitdaagt. Werken bij de ASKO betekent niet dat je jaren op dezelfde school dezelfde functie blijft vervullen. Integendeel, het is normaal dat je na verloop van tijd je talenten elders binnen ASKO kunt inzetten. Dat is niet alleen goed voor ons onderwijs maar ook voor jou en jouw ontwikkeling.

Poster 3 copy

Bij ASKO werken wij samen vanuit de kernwaarden ‘De ASKO verbindt, met aandacht en ambitie’. De verbinding en ambitie vind je terug in:

 • Een tweejaarlijkse ASKO studiedag voor iedereen.
 • ASKOschool: ons eigen opleidingsaanbod, met een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan je persoonlijke en je professionele ontwikkeling. Hiermee kun je vorm en sturing geven aan jouw loopbaan binnen ASKO.
 • Opleiden in de school (Oplis): veel ASKO scholen zijn opleidingsschool, voor informatie zie de knop innovatie, opleiding & onderzoek op deze website.
 • De ASKO investeert in onderzoek & ontwikkeling, je kunt aan onze onderzoekende cultuur je bijdrage leveren door je deelname aan leerteams.
 • Iedere twee jaar een groot ASKO personeelsfeest: niets moet, alles mag.

Grote diversiteit

Diversiteit is bij ons heel belangrijk. Bij ASKO scholen hebben wij diverse onderwijsconcepten. Zo hebben we traditioneel ingerichte scholen, Montessori, Jenaplan, Dalton, Ontwikkelgericht Onderwijs (OGO) en nog veel meer. En omdat onze scholen op verschillende locaties in en rondom Amsterdam staan heeft iedere school een unieke populatie leerlingen. Waar zie jij jezelf het liefste staan?

Poster Eefje copy

Arbeidsvoorwaarden

Bij ASKO bieden we je graag ruimte en verantwoordelijkheid om je op eigen wijze te ontwikkelen, daar horen goede arbeidsvoorwaarden en een passende waardering bij. De basis vormt de CAO PO.

 • Salaris: je doet maatschappelijk relevant werk bij een ambitieus bestuur. Jouw functie met bijpassende inschaling is opgenomen in ons functieboek.
 • Aanvullende reiskostenvergoeding: Naast de gebruikelijke reiskostenvergoeding woon/werk-verkeer, biedt de ASKO een extra reiskostenvergoeding. Daarnaast krijgen medewerkers die meer dan 21,5 km van de werkplek in Amsterdam wonen een extra reiskostenvergoeding van de gemeente Amsterdam.
 • Individueel keuzebudget: Bij ASKO kun je op fiscaal vriendelijke wijze een keuze maken uit bepaalde onderdelen van de arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, studiekostenregeling, vakbondslidmaatschap, salderingsregeling woon/werkverkeer.
 • Een goed pensioen: werken bij een onderwijsinstelling geeft je de zekerheid van een pensioen opgebouwd bij het grootste pensioenfonds van Nederland: het ABP.
 • Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering: je kunt kiezen voor een extra arbeidsongeschiktheidsverzekering (Ipap) die gedeeltelijk door de werkgever wordt vergoed.
 • Voorrang woningtoewijzing gemeente Amsterdam: de gemeente Amsterdam kent een regeling voor voorrang bij toewijzing van betaalbare (midden)huurwoningen aan leerkrachten. Voor meer informatie: www.amsterdam.nl/woningberoepsgroepen.
 • Verhuiskostenvergoeding: woon je buiten Amsterdam en verhuis je naar (de omgeving van) Amsterdam? Dan kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de verhuiskosten. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de te maken kosten en de afstand tot je werkplek.
 • Bij een tijdelijke benoeming sneller een vaste aanstelling op basis van je functioneren.
 • Vergoedingsmogelijkheden opleiding/trainingen.

Enthousiast? Bekijk onze vacatures.

​​Direct solliciteren​