• Nieuws

Sportieve prestaties in de zon


Op maandag 6 en dinsdag 7 juni werden voor het 28e jaar op rij de jaarlijkse ASKO sportdagen gehouden voor alle groepen 8 van onze scholen.

De eerste dag waren de kinderen van de St. Lukas, de Avonturijn, de Jozefschool Muiden, de Achthoek, de A. Bekema en de Lidwinaschool aan de beurt. Op dinsdag waren het de kinderen van de Pool, de St. Antonius, de St. Jozefschool, de Achthoek, de Waaier en de Jozefschool Weesp aan de beurt.

De spelonderdelen en ook de groepjes werden weer begeleid door studenten van het ROC van Amsterdam. Het ROC helpt nu voor het 4e jaar mee aan deze sportdagen en de samenwerking tussen de ROC-docenten en de vakleerkrachten bevalt prima. Daarnaast zijn de sportdagen ook begeleid door een aantal ALO studenten. De meeste zijn stagiaires van de deelnemende vakleerkrachten.

Elke keer als er een record op één van de zeven atletiekonderdelen gevestigd werd, dan kwam de naam van het kind met de uitslag hiervan op een groot bord te staan. Dat zorgde voor steeds meer fanatiek sportende kinderen.
De onderdelen waarop de kinderen de strijd aan gingen waren het honkloopspel, circulatievolleybal, basketbal, hoogspringen, sprint, verspringen, kogelstoten, hordeloop, estafette en fietsbandwerpen.

Omdat het warm weer was op beide dagen was het water niet aan te slepen. De bidons, die door Sportservice beschikbaar zijn gesteld, werden regelmatig bijgevuld.
Beide dagen zijn gezellig en sportief verlopen.

Toon alle afbeeldingen