• Nieuws

Vanaf 1 juli zijn er weer 16 nieuwe scholen in Amsterdam hun eigen, schone energie op aan het wekken met zonnepanelen. Zowel op scholen van AMOS als op onze ASKO-scholen. Met de zonnepanelen op deze scholen komt het totaal aantal scholen met zonnepanelen op 141. Dat betekent dat per 1 juli 42% van de scholen zonnepanelen op zijn dak heeft.

In kader van het project "Zonne-energie op Amsterdamse scholen" zijn in opdracht van gemeente Amsterdam en in samenwerking met de schoolbesturen zonne-energiescans van schoolgebouwen opgesteld. Hiermee is het makkelijker geworden voor scholen om aan de slag te gaan met zonnepanelen. Wethouder Marieke van Doorninck feliciteerde de scholen gistermiddag met dit resultaat tijdens een bijeenkomst bij de Nelson Mandelaschool. 

Dorien Nelisse, bestuurder van ASKO: “Dit project is een mooie samenwerking tussen besturen in Amsterdam, waarin we gezamenlijk onze maatschappelijke betrokkenheid tonen. We hebben ook oog voor de toekomst, doordat leerlingen in de school bewust gemaakt worden van de klimaatontwikkelingen en wat de energietransitie hierin betekent.”

Arie van Loon, lid college van bestuur bij AMOS sluit zich hier bij aan: “Alle collega’s op onze scholen werken elke dag hard om onze leerlingen een sterke basis mee te geven voor een goede toekomst. Met dit project nemen we, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat die toekomst ook groen en duurzaam is.”

Wethouder duurzaamheid Marieke van Doorninck: “Amsterdam heeft zichzelf als doel gesteld om geen geschikt dak onbenut te laten en zoveel mogelijk schone energie op te wekken met zonnepanelen. Het is geweldig om te zien met hoeveel enthousiasme dit door de schoolbesturen en de betrokken scholen wordt opgepakt en bijna de helft van de scholen inmiddels zonnepanelen op zijn dak heeft. Daarmee doen we het bijna twee keer zo goed als het landelijk gemiddelde.”

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin