• In de spotlight

Feestelijke opening 12 april

 

Vrijdag 12 april opende de Willibrord met een feestelijke bijeenkomst als eerste mindful school van ASKO.

Waarom

Aanleiding was de terugkerende kracht van de hoge werkdruk. Mindfulness is gebaseerd op meditatietechnieken uit het Verre Oosten en kennis uit de Westerse psychologie en maakt gebruik van oefeningen om aandacht te trainen. Het team van de Willibrord volgde een intensieve mindfulness-training. Maar ook de leerlingen hebben baat bij mindfulness.

willi15

Elk jaar volgen alle leerlingen een 8-weekse aandachttraining van gecertificeerde leerkrachten. En veel ouders doen inmiddels mee, zij hebben op school mindfultrainingen over opvoeden gevolgd. Resultaat: het aantal conflicten op school is afgenomen en het ziekteverzuim is laag. De kleuters vonden het aanvankelijk moeilijk om hun aandacht naar binnen te richten. Maar nu willen ze niet meer zonder.

Feestelijke opening

Met de feestelijke opening op vrijdag 12 april is de Willibrord nu de vierde mindful school in Nederland. Eline Snel, schrijfster van het boek ‘Stilzitten als een kikker’ reikte de Mindful School-plaquette uit aan de school. Filosoof Stine Jensen sloot de ochtend af met een lezing. Voor één van haar boeken verzamelde ze opvoedkundige tips van kinderen voor ‘probleemouders’ – de omgekeerde wereld.

De Willibordschool heeft een prachtige film laten maken over wat mindfulness nu betekent voor de school:

 

willi16

willi18

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin