• Nieuws
Presentatie inspiratiemap

Inspiratiemap Onderzoekend en ontwerpend spelen

Martijn Weesing, leerkracht van de Achthoek en docent op de IPABO, heeft samen met zijn collega Edith Louman van de IPABO en drie andere kleuterleerkrachten de inspiratiemap ‘Onderzoekend en ontwerpend spelen, Wetenschap en technologie met kleuters’ gemaakt. Op 22 november was de boekpresentatie op de Benedictusschool in Heiloo.

Onderzoekend en ontwerpend spelen
In de map staan meer dan 40 activiteiten beschreven, die allemaal in de praktijk zijn uitgeprobeerd. Met deze map laten zij zien dat ontdekken, onderzoeken en ontwerpen niet ingewikkeld hoeft te zijn en goed kan worden ingebed in het werken met kleuters én peuters. Het is een bundeling van hun favoriete activiteiten, en daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van mooie voorbeelden van (oud) iPabostudenten en van andere leerkrachten uit het werkveld, waaronder drie collega’s van de Achthoek. Het zijn laagdrempelige activiteiten met gewone materialen.
Ze willen laten zien dat het niet moeilijk is om met W&T aan de slag te gaan. Een van de schrijvers is gespecialiseerd in peuters, en een deel van de activiteiten is ook voor deze groep bestemd. De map is dan ook breder inzetbaar dan alleen op de basisschool.


De map is prachtig vorm gegeven. De beschrijvingen worden ondersteund door foto’s, die o.a. op de Achthoek zijn gemaakt. Daarnaast is er een illustrator gevraagd om ‘een figuurtje’ te ontwerpen, dat kan fungeren als een 'genderneutraal' identificatiefiguur voor de kinderen.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin