• Nieuws

Begin deze week werd er in sportpark Middenmeer flink gesport door leerlingen van onze scholen. Het was namelijk tijd voor de jaarlijkse ASKO-sportdagen! De weergoden waren hen gelukkig goedgezind. Een verslag van de Lidwinaschool en St. Augustinus.

Er werd op zowel maandag 30 mei als dinsdag 31 mei volop gestreden om de felbegeerde, blinkende bokalen. Op maandag door de Lidwinaschool, Huibersschool, Plesmanschool, de Achthoek en St. Petrus. Op dinsdag door de Jozef Muiden, Jozef Weesp, Nieuwe Jozef, St. Augustinus, De Achthoek en de Lukasschool.

De scholen zijn vertegenwoordigd door diverse teams die allemaal hun uiterste best deden om elkaar te overtreffen bij onder andere het verspringen, basketballen, fietsband gooien en kogelstoten.

Studenten van de ROC opleiding Sport en Bewegen en de ALO-Amsterdam brachten hun opgedane kennis in de praktijk en begeleidden de kinderen bij de diverse onderdelen. Het was mooi om te zien hoe ze de overenthousiaste scholieren bij de les hielden en ze lieten deelnemen aan de diverse onderdelen. Alle lof ook aan de organisatie die alles soepel deed verlopen en zelfs de ervaren EHBO’ers Bert en Jan hadden ingeschakeld.

Het waren twee sportieve en vooral erg leuke dagen waar ook de docenten net als de kinderen erg van hebben genoten. Op naar de volgende ASKO-sportdagen!

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin