• Nieuws
Week van Verkeer op IJsbreker


Vrijdag 9 maart is op basisschool de IJsbreker de week van het verkeer geopend door Tom Thobe van Verkeersplein Amsterdam samen met de fietsburgemeester Katelijne Boerma (moeder IJsbreker) en Pieter Litjens, de wethouder Verkeer Amsterdam.
Amika Singh, onderzoekster bij VUMC gaf daarna een lezing over verkeer en gezondheid voor ouders en genodigden.

Verkeersactieve school
Op de IJsbreker zijn team, leerlingen en ouders zeer actief op het gebied van verkeer. Zo heeft de school speciale verkeersambassadeurs (teamleden van de IJsbreker) die zich inzetten voor het vak verkeer en die zoveel mogelijk zorgdragen voor een veilige verkeerssituatie rondom de school.
De school kreeg het officiële verkeerslabel “verkeersactieve school” uitgereikt uit handen van Tom Thobe, de directeur Verkeersplein Amsterdam.

Junior fietsburgermeester
Daarnaast doen de leerlingen van de IJsbreker mee aan verkiezingen voor de eerste Junior Fietsburgemeester van de hele regio Amsterdam. Er wordt gezocht naar een echte fietsheld... houdt van fietsen, heeft goede ideeën om veilig naar school te fietsen en zit in groep 5,6 of 7.

Kinderen kunnen hun ideeën waarmee zij fietsen op hun school willen verbeteren voor vrijdag 13 april 2018 inzenden via www.fietshelden.org.
 

Toon alle afbeeldingen

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin