• In de spotlight
Bijzondere opening IKC de Boomgaard

Vrijdag 1 februari is door een 'feestelijke huwelijksvoltrekking' de verbintenis gevierd tussen Basisschool De Boomgaard en kinderdagopvang Parvaneh.

Na maanden voorbereiding en jaren samenwerking was het eindelijk zo ver: de Boomgaard is nu officieel een integraal kindcentrum, waar ouders hun kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar van 7.30 uur tot 18.30 uur kunnen laten opvangen.

Feest
Afgelopen vrijdag was het daarom een groot feest op de Boomgaard met een officiële opening compleet met bellenblaasmachine, vuurwerk en een bruidstaart.

Overdag werden workshops voor de kinderen gehouden gevolgd door een spetterend optreden voor ouders, waarbij ook het nieuwe IKC-lied is gezongen.

's Avonds was er een diner met beide teams in de school, dat voor de gelegenheid omgebouwd was tot een echt restaurant. Het is nog wel wennen voor beide teams, zij kennen nog niet iedereen even goed bij naam; logisch, zij zijn nu ineens een team met meer dan 60 medewerkers. Maar het was een eerste stap in een mooie richting en een superleuke avond.

Samenwerking Parvaneh en Boomgaard

Het IKC is een product van een jarenlange samenwerking die in 2011 is gestart, op initiatief van een moeder, die eerst kinderen opving van ouders die een taalcursus volgden en zo doorgroeide tot kinderopvang. Samen met twee zussen runnen ze met elkaar opvang Parvaneh (= vlinder in het Perzisch). Parvaneh bestaat nu uit twee babygroepen, twee peutergroepen en vanaf 1 maart ook twee voorschoolgroepen. Daarnaast is er ook de BSO, waarbij ongeveer 240 kinderen van de Boomgaard worden opvangen. Iedere dag wordt er een verse warme maaltijd bereid voor alle kinderen die naar de opvang en BSO gaan.
 

Hier staat IKC de Boomgaard voor

Het team van IKC de Boomgaard is één organisatie, met één team van professionals, met één leiding. Wel zo handig voor ouders, kinderen en medewerkers. Op IKC de Boomgaard wordt gewerkt met een op elkaar afgestemd dagprogramma, op twee sfeervolle locaties. Zo versterken, informeren en inspireren de teams elkaar.

 

 

 

 


Toon alle afbeeldingen

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin