• In de spotlight

Angelique Veerman werkte bijna 4 jaar als Talentenpooler. De ASKO Talentenpool kwam op haar pad toen ze als vaste kracht behoefte kreeg aan meer uitdaging: ze wilde meer scholen zien, andere mensen leren kennen... Hoe heeft ze de Talentenpool ervaren én wat is haar reden om er afscheid van te nemen?

Hoe kwam je in de pool terecht?

Na 18 jaar gewerkt te hebben op 2 scholen miste ik uitdaging en kwam ik in een soort van sleur terecht. Ik vond het voor de klas staan leuk maar alle taken eromheen werden mij op dat moment even wat te veel. Het gaf mij niet de uitdaging waar ik naar zocht op dat moment. Ik was zoekende naar wat mij weer blij zou maken. Ik had heel erg sterk het gevoel dat er veel meer was. Van Astrid ter Meulen hoorde ik over de Talentenpool en zodoende kwam ik in de pool terecht.

Wat hoopte je er te vinden?

Het trok mij dat ik meerdere scholen zou zien en misschien zelfs wel meerdere onderwijsconcepten. Ik had in 18 jaar tijd twee scholen gezien en voelde duidelijk de behoefte om meer te zien en te ontdekken. Ik wilde weer voelen dat het onderwijs ook leuk kon zijn. En dat is gelukt. Ook had ik de behoefte nieuwe collega’s te ontmoeten en misschien zelfs weer nieuwe mogelijkheden te ontdekken bij en voor mezelf.

De Talentenpool staat voor flexibel. Heb je veel scholen gezien?

Ik heb als Talentenpooler voornamelijk langere vervangingen gedaan. Door de coronatijd heb ik een tijd lang op de Lidwinaschool gewerkt en ik werkte een langere periode op de Lukasschool. Daarnaast heb ik nog een aantal scholen gezien voor kortere invalopdrachten. Dit waren de Catherinaschool, de Petrusschool, het Wespennest, de Bekkerschool, de Bron, de Mijlpaal, het Bovenland, de Huibersschool, de Augustinusschool en de Willibrordschool.

Waarom vertrek je uit de Talentenpool?

Na bijna 4 jaar in de pool te hebben gewerkt kreeg ik weer de behoefte een eigen groep te gaan draaien op 1 school met vaste collega’s. Deels werkte ik al een paar jaar op de St.Jozefschool. Daar heb ik het zo naar mijn zin dat ik besloten heb om er vast te gaan werken.

Heb je tips voor mensen die overwegen om Talentenpooler te worden?

Als Talentenpooler moet je jezelf flexibel op kunnen stellen. En kun je dit niet dan is dit DE manier jezelf hiertoe te verplichten. Geen klas en geen school is hetzelfde. Een klein beetje werkervaring is misschien wel fijn voordat je aan dit werk gaat beginnen. Het is fijn als je wel weet hoe je een klas moet draaien want invallen is niet altijd even makkelijk. Ervaring kan je hierbij helpen.

Als je zoekende bent naar wat je wilt in het onderwijs, het gevoel hebt dat je een beetje op de automatische piloot werkt en behoefte hebt aan nieuwe uitdagingen, dan is de Talentenpool een prima manier om erachter te komen wat jij wil en waar jouw behoeftes liggen. Er dient zich vanzelf een school aan die bij jou past en waar jij je thuis voelt. Verbreed je horizon, ontdek jouw mogelijkheden.

Meer weten over de Talentenpool?

Als ASKO Talentenpooler heb je recht op dezelfde voordelen als collega’s die vast op één school werken. Ook jij krijgt een laptop, mag trainingen volgen en komt in aanmerking voor diverse vergoedingen en kortingen. Meer weten? Bekijk de animatie hieronder en/of maak een vrijblijvende afspraak met Astrid Hoeksma en Astrid ter Meulen. 
Astrid Hoeksma, a.hoeksma@askoscholen.nl tel. 020-3013881
Astrid ter Meulen a.ter.meulen@askoscholen.nl tel. 020-3013885

 

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin