• Nieuws

ASKO scholen presenteren zich

Alle ASKO scholen houden vrijdag 9 oktober een open dag voor nieuwe ouders en leerlingen.

Op deze zonovergoten ochtend heten alle ASKO scholen nieuwsgierige ouders welkom. Alle scholen presenteren zich herkenbaar, met flyers, posters, banners en ballonnen.

Op de Catharina leidt directeur Roger Baggen een aantal ouders rond en beantwoordt hun vragen. Er is vooral belangstelling voor de samenwerking met de peuterspeelzaal-voorschool. Ook hebben ouders belangstelling voor de manier waarop de Catharina omgaat met haar katholiek-christelijke signatuur. Hoe besteden zij aandacht aan verschillende godsdiensten? Worden de christelijke feestdagen gevierd? Roger Baggen legt uit hoe op de Catharina de leerlingen op een respectvolle manier leren met elkaar en de leerkrachten om te gaan en hoe de Catharina omgaat met multireligieuze en -culturele achtergronden.

De Jozefschool in Amsterdam zuid, op de grens met Amstelveen, kan de groepjes ouders met kleine kindertjes prima opvangen. Er is veel belangstelling. Leerlingen uit groep acht leiden de nieuwsgierige ouders deskundig rond. Veel ouders zijn afkomstig uit Amstelveen, waar uiteraard ook goede scholen zijn, maar één van de ouders maakt duidelijk echt op zoek te zijn naar een school met christelijke-katholieke waarden.

Iedere ASKO school heeft zich ingespannen ouders en kinderen deskundig en betrokken te ontvangen en rond te leiden. Op deze manier zijn toekomstige ouders en leerlingen in de gelegenheid gesteld om sfeer te proeven en alle vragen te kunnen stellen die hen bezighoudt bij het maken van een weloverwogen schoolkeuze.

 

 

 

 

 

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin