• Nieuws

 

Samen met de Nieuwe School van Esprit is de Sint Janschool de eerste Taalvriendelijke School in Nederland en ter wereld

Donderdag 14 november kreeg de St. Jan het officiële certificaat uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. 

Tweejarige pilot

Het afgelopen jaar heeft de St. Janschool kennis gemaakt met het concept Taalvriendelijke School en op basis hiervan hebben zij een plan van aanpak ontwikkeld. Gedurende de komende twee jaar zal dit plan samen met het team, de ouders en leerlingen verder worden uitgewerkt, uitgevoerd en geëvalueerd.

Wat is een Taalvriendelijke school?

Het belang van scholen die alle kinderen samen met hun talen en culturele achtergronden verwelkomen en waarderen, wordt elk jaar groter met de instroom van meertalige kinderen van over de hele wereld. Als pionier geeft de St. Janschool het goede voorbeeld om de meertaligheid van deze leerlingen positief in te zetten en om alle leerlingen en hun ouders/verzorgers zich welkom en thuis te laten voelen op school.

  • Als Taalvriendelijke School hebben zij het recht het Taalvriendelijke School-label te gebruiken en zichtbaar te maken.
  • Als Taalvriendelijke School maken zij deel uit van een wereldwijd te vormen netwerk van Taalvriendelijke Scholen. Via een besloten website krijgt de school toegang tot activiteiten, pedagogische strategieën en verschillende wijzen waarop andere scholen een taalvriendelijke leeromgeving creëren voor hun leerlingen. De St. Janschool worden kan hierbij ook de eigen ideeën en resultaten delen.

St Jan taal5

Rutu Foundation

De Taalvriendelijke School is een initiatief van de Rutu Foundation for Intercultural Multilingual Education, Amsterdam. 

Meer weten?

https://languagefriendlyschool.org/alle-talen-zijn-welkom/

 

st jan taal4

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin