• Nieuws

De ASKO-sportdagen zijn dit jaar weer zeer succesvol verlopen. ​De ASKO-sportdagen zijn dit jaar weer zeer succesvol verlopen. Ze vonden plaats op 26 en 27 mei 2014 op Sportpark  Voorland/​Middenmeer. 

Op beide dagen waren ALO studenten en studenten van het ROC aanwezig om de groepjes en de spelletjes te begeleiden. Dat maakt het dan ook extra leuk en spannend omdat de deelnemende kinderen merken dat het net iets officiëler is met spelleiders die ervoor worden opgeleid.

Op allebei de dagen streden de kinderen individueel op verschillende atletieknummers. Dit zijn verspringen, 60 meter horden, kogelstoten, hoogspringen, 60 meter sprint en fietsbandwerpen.
Ook waren er groepsprijzen te verdienen op de spel onderdelen en een prijs voor de beste estafetteploeg.

Op maandag deden de volgende scholen mee: de Elisabeth Paulus, de Avonturijn, de A. Bekema, de Lidwina, de St. Jan, de Satelliet en de Rosa. De dag verliep zeer gemoedelijk en sportief. Naar mate de dag vorderde werd de drukte rond een bord waar de atletiekrecords op stonden steeds groter. Het werd ook steeds moeilijker om erop te komen. Marijn van de St. lidwina stond uiteindelijk twee keer op het bord. Hij haalde een medaille bij het verspringen en bij de sprint.  De snelste estafetteploeg was deze dag van de Lidwina.

Op dinsdag deden de volgende scholen mee: de Catharina, de Waaier, de Jozefschool uit Weesp, de St. Lukas, de Achthoek en de Pool. De prijs voor de beste estafetteploeg ging die dag naar een team van de Achthoek. Deze dag was er erg slecht weer voorspeld. Er trok de gehele dag een regengebied van Oost naar West door Nederland en net ten zuiden langs Amsterdam. We hebben dus erg geboft. Pas tijdens de prijsuitreiking begon het te regenen en na de prijsuitreiking te plenzen. Maar dat maakte helemaal niets uit. De kinderen hebben een fantastische dag gehad en ze gingen allemaal naar huis met een vaantje.

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin

Toon alle afbeeldingen