• Nieuws

Leerlingen bezoeken ‘Ziezo Marokko’

​​
Als afsluiting van een project over Marokko zijn groepen 1 t/m 8 van de Satelliet naar de tentoonstelling ‘Ziezo Marokko’ in het Tropenmuseum geweest.

Marokko op school
Ter voorbereiding op dit bezoek hebben de leerlingen van alle groepen gedurende vier weken aan dit project gewerkt. Zo heeft bijvoorbeeld elke leerling het boekje "Mijn opa de trekvogel" gekregen. Dit gaat over een jongetje geboren in Nederland met zijn opa die uit Marokko komt en hier nu woont. Opa vertelt verhalen over Marokko aan het jongetje en het jongetje stelt veel vragen over het leven.

Het project is gestart met een heuse Marokkaanse theeceremonie; met kussens en kleden op de vloer en de kinderen op sloffen. Daarnaast hebben ouders van Marokkaanse afkomst geholpen met het geven van verschillende workshops, zoals aan henna ‘tatoeages’ op arm of kaars, kookworkshops, etc.

Ziezo Marokko
Bij het bezoek aan het Tropenmuseum werden de leerlingen ontvangen in een kleine aankomsthal van een vliegveld om een vlucht naar Marokko te beleven in een nagebouwd vliegtuig, waarbij zelfs de temperatuur steeg….
De kinderen werden in groepjes meegenomen om een reis door Marokko te maken. Ze mochten Marokkaanse muntthee drinken, maakten een rondreis in een busje en mochten de aankleding in een winkeltje regelen. Aan het einde werden alle activiteiten aan elkaar gefilmd en konden de leerlingen hun eigen film bekijken op de ‘terugreis’ in het vliegtuig.
Een mooie afsluiter van een leerzame en leuke projectperiode.