• Nieuws

De leesbegeleider van de Mijlpaal schrijft en illustreert haar eigen boek.

Yolanda Hall is al 14 jaar werkzaam als onderwijsassistente op basisschool de Mijlpaal in Nieuw Sloten. De laatste 5 jaar werkt zij als leesbegeleider met kinderen uit de groepen 3, 4, 5 en 6. Door het lezen met kinderen en het voorlezen aan kinderen begrijpt zij hoe belangrijk ‘het verhaal’ is voor kinderen. Een verhaal moet spannend, sprookjesachtig, herkenbaar of een beetje eng zijn. Dan is lezen pas leuk !

Toen er op de Mijlpaal afgelopen jaar af en toe een muis was gesignaleerd en de kinderen en de juf daar van onder de indruk waren, besloot zij een boekje te schrijven over een muisje genaamd Roeltje. Bijzonder aan dit boekje is dat Yolanda het boekje zelf prachtig heeft geïllustreerd. Het verhaaltje van Roeltje muis is voorgelezen op school in verschillende groepen en met veel enthousiasme ontvangen. Een klein voorproefje uit Roeltje muis op zoek naar kaas:

“Roeltje muis op zoek naar kaas is herkenbaar voor wie ooit oog in oog met een muisje heeft gestaan. Je schrikt, je springt en je gooit meestal je benen in de lucht. Roeltje is een verrassend , grappig muisje. Na de eerste ontmoeting met de juf heeft hij haar hart gestolen. Wat eerst een beetje eng leek, viel eigenlijk best mee. Nieuwsgierig zijn en open staan voor nieuwe en spannende dingen, daar gaat het eigenlijk om in dit verhaaltje. En het grappigste van alles is dat het hele verhaaltje rijmt.”

Het boekje is te bestellen bij uitgeverij www.Boekscout.nl.
ISBN 978-9402 209488 (€13,95)

Volg jij ons al?

Volg ons op Linkedin