• Nieuws

Modetalenten gespot; groep 6 ontwerpt eigen kleding

Al eeuwenlang maken mensen mode om indruk op elkaar te maken. Met kleding kun je spelen en opvallen. Het project ‘Viktor en Rolf” is vooral bedoeld om kinderen buiten de kaders te laten denken en doen. Doen wat in je opkomt, groots denken, je eigen creatie verzinnen, maken en daarmee op de foto zoals jij dat wilt. Een onvergetelijke ervaring voor de leerlingen.


De opdracht
Hoeveel kleur kan er in één creatie? Hoe zou je willen dat je vader of moeder eruit zag? Ik heb zoveel spullen, hoe neem ik die allemaal mee? Hoe straal je macht uit met je kleding? De kinderen weten wel raad met deze bijzondere opdracht. En daarna mag je ook nog op in je eigen creatie op de foto bij een echte fotograaf.


De rode loper
Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op school is een kleine, kwalitatief hoogwaardige organisatie op het gebied van kunst en cultuur waar de St. Lidwina al jarenlang mee samenwerkt. Zij bieden een uitgebreid en weloverwogen cultuureducatieaanbod voor de groepen 1 t/m 8 speciaal voor de basisscholen in Oost. Samen met hen zoekt de St. Lidwina ieder jaar naar een programma dat voldoet aan de kerndoelen en competenties (leerdoelen) die zij voor ogen hebben. Extra pluspunten zijn dat ze de leerkrachten enthousiasmeren en hen de gelegenheid geven om de klas te observeren. Daarnaast is het voor de St. Lidwina een grote meerwaarde dat zij naast hun projecten ook in staat zijn om op maat te leveren.

* Viktor en Rolf zijn overigens niet bij betrokken bij het project

 

Fotobijschrift van boven naar onderen:

1e foto: Tante Karrie heeft altijd schoenen bij zich voor als zij in de poep trapt..

3e foto: De sterrenpinguïn: dit draag je als je je sterk of grappig wilt voelen

 

Idee & styling project: Francesca Vonck